Wątek dedykuję koledze @anon93960605
Jak sądzicie, jakie są najczęstsze powody tego, że tutejsza społeczność używa flagi „oflaguj jako spam”?
Wątek dedykuję koledze @anon93960605
Jak sądzicie, jakie są najczęstsze powody tego, że tutejsza społeczność używa flagi „oflaguj jako spam”?
Społeczność tego portalu wymarła, razem z portalem.
No dobra. Przed takim argumentem chylę czoła. Jako „tutejszą społeczność” rozumiem tych aktywnych jeszcze na forum.
Większość zaczyna się od „Polecam https://najlepsze.procukty.kup.mnie.pl” - mnie irytuje tylko nachalny marketing.
Nie. Oba to opisy założeń dla dwóch, różnych zbiorów. Wygląda na to, że sam nie rozumiesz tego co sam napisałeś. Przykre.
Odpowiedź na to pytanie jest bardzo prosta. Bo mnie wywalili z funkcji moderatora tego forum
I stąd moja kolejna teza. To forum nie ma juz racji bytu
A co do tego
To ty jesteś w błędzie. A to ze nie rozumiesz co czytasz to dla mnie nic nowego.
Skoro jestem w błędzie to wskaż mój błąd, a nie zasłaniaj się argumentem personalnym, że „nie rozumiem co czytam”. To jest trollowanie na poziomie przedszkolaka z piaskownicy, i to takiego z ADHD oraz problemami z agresją…
Zdefiniowałeś dwa zbiory. Pierwszy to „real” a drugi to „środowisko testowe”. Określiłeś warunki miedzy nimi tak:
Wniosek: skuteczność określona w „środowisku testowym” nic nie mówi o skuteczności w „realu”.
Teza:
Czegoś nie da zrobić się tu.
Wniosek:
Można to zrobić tylko tam.
Teza:
W realu nie da się określić rzeczywistej skuteczności.
Wniosek:
Jest to możliwe tylko w testach ale te nie odzwierciedlają w pełni realnego świata.
Wiem ze doczepisz się do tego.
„ale te nie odzwierciedlają w pełni realnego świata.”
Więc wytłumaczę czego nie odzwierciedlają. W realnym świecie nie posiadasz wiedzy o liczbie przeprowadzonych ataków. W testach tak.
Napisałem: skuteczność określona w „środowisku testowym” nic nie mówi o skuteczności w „realu”.
Gdzie konkretnie widzisz tutaj błąd? Na czym konkretnie ten błąd polega?
Czy kwestionujesz fakt, że „real” i „środowisko testowe” to są dwa oddzielne i niepołączone ze sobą środowiska a więc to co dzieje się w jednym z nich nie ma żadnego przełożenia na drugie?
ps. swoją drogą, to popełniasz błędy logiczne bo poniżej są cztery tezy i żadnego wniosku
To jest teza:
To także jest teza:
I to także jest teza:
I to także jest teza:
pps.
Rozważmy to. Co nam mówi zdanie: „Czegoś nie da zrobić się tu”.
To zdanie nam mówi, że CZEGOŚ nie da się zrobić TU. To zdanie nam nie mówi, że COŚ można zrobić GDZIEŚ INDZIEJ. Czyli z tego zdania nie można wywnioskować, że COŚ można zrobić TAM.
To jest książkowy przykład błędu formalnego wnioskowania. Potocznie taki błąd nazywa się „wnioskowaniem z dupy”.
ppps. Czy relację pomiędzy postami, z których każdy kolejny jest oparty albo o argumentację personalną, albo o „wnioskowanie z dupy” - a flagą spam - także powinienem łopatologicznie tutaj wytłumaczyć?
Ten wpis został oflagowany przez społeczność i został tymczasowo ukryty.
Na marginesie. Przydałoby się [wzorem benchmark.pl] ukrywanie komentarzy z odpowiednią liczbą minusów na portalu. Oczywiście wymagałoby to wyeliminowania możliwości oceny +/- przez anonimków lub różne roboty do tego zaprzągnięte.
W dalszym ciągu pozostaje kwestia anonimków jako taka i wzmocnienia moderacji na portalu, podług luźnych deklaracji #Marcin_Bartnicki. Da radę coś z tym zrobić? @Snow_Rainy @Docent
Może odczytacie zanim wątek pieron strzeli
Im bardziej wszystkie odnogi wp integrują się w jedno ciało, tym bardziej tego, o czym napisałeś, nie da się zrobić…
Ten wpis został oflagowany przez społeczność i został tymczasowo ukryty.
Wydaje mi się, że więcej niż jeden użytkownik jest potrzebny by automat ukrył post… Ale nie wiem, może mi się tylko wydaje.
A czasem error 500 zamiast: „możliwość zgłoszenia została zablokowana przez redakcję”.
Niektóre zgłoszone (oflagowane) dziś posty przywróciłem, bo nie naruszały żadnego punktu FAQ czy regulaminów WP. Jak się z kimś nie zgadzamy, to nie flagujemy postów!
Natomiast część pozostała ukrytych, gdyż:
Jak trzeba się tu zachowywać?
- Jesteśmy uprzejmi i szanujemy opinie innych
Co do portalu, to dobrze to chyba wyjaśnił @januszek
Natomiast co do forum, to tak to właśnie działa. Kilka flag od różnych użytkowników powoduje automatyczne ukrycie posta. Zresztą każde flagowanie oznaczane jest jest jako wykonane przez „społeczność” - jako forma informacji dla użytkownika (bez wskazywania kto konkretnie flagował).
Dodatkowo działa tu też automat, który każdemu użytkownikowi przypisuje „reputację”, a od niej zależy, czy w ogóle może flagować posty (nowi nie mogą) i ile taka flaga jest warta punków. I to od ilości tych punktów zależy, czy automat ukryje post, czy nie.
Ale czy error 500 robi revert oznaczenia jako spam?
Jeżeli chodzi o moderację to trochę ją wzmocniliśmy, ale nadal jest wiele do zrobienia i zdajemy sobie z tego sprawę. Z drugiej strony, próby usuwania wszystich komentarzy z niecenzuralnymi określeniami czy obrażaniem kończą się zalewem wpisów o „cenzurze” więc moderacja ma dysonans poznawczy
W przypadku anonimów - wciąż trwają dyskusje jak to ugryźć. Dotychczas priorytetem było przywrócenie blogów na główną, to się udało zrealizować, więc można myśleć o kolejnych kwestiach. One step at a time
Dzięki za odpowiedź.