Jakiekolwiek kości 800 MHz czy crucial, czy hynix czy Kingston czy Samsung to w zasadzie bez znaczenia w Twoim przypadku, liczy się cena. Szukasz po serwisach aukcyjnych lub serwisach ogłoszeń. Powinieneś za 50 zł z wysyłką ogarnąć.
Ni… sądzę, że mniej
Ja ostatnio za 60+10 wysyłka 4 GB DDR4 do lapka wyrwałem na pewnym serwisie 
Jak jesteś z Warszawy, to miałbym dla Ciebie jakieś “pamiątki” 
Z Krakowa niestety, dzisiaj w szkole kolega z klasy powiedział mi że ma gtxa 750(bez ti) gainward 1gb za 150 zł, brać czy nie ? Bo wydaje mi się że ta karta jest dosyć słaba I lepiej już dołożyć do lepszej, co do ramu to faktycznie poszukam obojętnie jakiej marki z możliwie najniższą ceną, dziękuje za pomoc.
Nawet nie tyle, zę słaba, ale RAM ma mało, jak jeszcze zacznie robić VRAM w Twojej 4 GB pamięci, to…
Poszukaj 750 (najlepiej TI) z 2 GB.
nie za 150 morze radeon hd 7750
Dobra, procesor przyszedł, ssd też, mam teraz pytanie co do coolera CPU bo q6600 wydziela sporo ciepła z tego co przeczytałem w specyfikacji i nie wiem czy chłodzenie uciągnie (mam boxowy cooler od pentiuma E2180) ew. jakie chłodzenie kupić żeby utrzymało dobre temp. na procku ??
Mam Fortisa pierwszej generacji (HE1225). Procek bez obciążenia trzyma ok. 50 stopni (podkręcony do 3,4GHz). Obciążony nie przekracza 70.
Hmm, muszę nad tym pomyśleć, a zasilacz uciągnie mi ten procesor i cały komputer jak go włożę ?? Bo mam taki: Procomp ATX KY-400 W
Cooler wg mnie poszukaj używek, nawet Spartan da radę.
Coolera szukaj z przynajmniej 3 Heatpipami, bo one głównie robią robotę, tylko żeby ci się do obudowy zmieścił.
Ten Procomp Zasilacz to raczej proteza niż zasilacz. Q6600 + np. HD7870 to może być ten moment kiedy się podda, ja odradzam.
Znajdź jakiś firmowy min. 420W-450W, choćby jakiegoś Fortrona/FSP.
Do 100 zł spokojnie znajdziesz jakiegoś używanego BeQiueta/Corsaira z gwarancją na kilka miesięcy i będziesz miał czas go przetestować.
Patrz tylko żeby była plomba i kable jakie potrzebujesz (ew. odłóż kilka złotych na przelotki).
Co do karty to patrz żeby miała 2 Gb ramu i inne chłodzenie niż turbinę, w miarę optymalny wybór to np. GTX 660 lub R7 370.
Miłej zabawy.
możesz nałożyć, ustaw w bios żeby przy 80c wyłączyło, jak w idle do tego dojdzie, to kup używane boxowe (najtaniej), jak w stresie nie dojdzie do 80, to zostaw 
Jeśli dobrze kojarzę to te quady bardzo łatwo się grzeją i ciężko na tym grać na stockowym coolerze.
@anon41799040 Ty masz dostęp do takich maszynek. Uzywasz Intelowego chłodzenia czy coś lepszego?
Pisałem, że Fortisa 
Na stockowym (z miedzianym rdzeniem) było ok. Ale tylko na domyślnych zegarach.
Wg mnie z tego co zrobiłem szybki rekonesans, to dla uzyskania spoko temperatur wystarczy coś takiego.
Jak wcześniej wspomniano, powiększony radiator z rdzeniem miedzianym jest wystarczający i jest cicho.