Witam posiadam Umi Max od roku i sprawował się bardzo dobrze ale od pewnego czasu nie mam w ogóle zasięgu. Telefon łapie zasięg tylko gdy jestem na dworze lub czasami gdy siedzę gdzieś blisko okna. Sprawdzałem różne karty SIM na obu slotach ale nadal nie działa. Wifi i lokalizacja działa. Bardzo proszę o pomoc
Jeśli masz od roku to jest jeszcze na gwarancji. Nikt ci nie zrobi diagnozy online.
Tyle że to praktycznie jeden najgorszych chińskich producentów smartfonów z słabym wsparciem producenta i może już ta opcja sprawdzona (np. za długo by diagnozowali albo jeszcze gorzej odpłatnie).
Na moim oukitelu też występował ten problem, jednak po wpisaniu w telefon kodu ##4636## i wybraniu typu sieci na lte/gsm auto(PRL) i w zakładce sieci komórkowe na sztywno plus 4g ten problem zniknął.
ps. Tu jest błąd ponieważ ja wpisuje gwiadka krzyżyk, gwiazdka krzyżyk i krzyzyk gwiazdka, krzyżyk gwiazdka a w komentarzu pojawiają się same krzyżyki. Czy administratorzy to poprawią?

Tu jest błąd ponieważ ja wpisuje gwiadka krzyżyk, gwiazdka krzyżyk i krzyzyk gwiazdka, krzyżyk gwiazdka a w komentarzu pojawiają się same krzyżyki. Czy administratorzy to poprawią?
Otaguj odpowiednio kod i będzie się dobrze wyświetlało *#*#*#*#*#*#*
Nie poprawią - skończyło się wklejanie byle jak z internetu do odpowiedzi.
Nie mam takiego trybu a gdy próbuję na inny zmienić to nie zapisuje zmian ciągle mam ustawiony LTE/UMTS auto (PRL)
Sprawdzałeś poprawnym kodem:
*#*#4636#*#*
zamiast “##4636##”