Umiescilem juz stronke


(Maciejboss) #1

umiescilem juz stronke ale mam problem bo nie wyswietlaja sie zdjecia

sa one w osobnym folderze jak i inne odnosniki na dysku wszystko dziala

ale na serwerze nie dlaczego?moze trzeba uzyc innego kodu


(inż. Piniol) #2

Bo zapewne trzeba zmienić ściezkę na poprawną :roll:


(Maciejboss) #3

ale na dysku mi dziala wiec przekopiowalem wszystkie foldery i strone startowa na serwer


(lazikar) #4

Tylko na serwerze nie ma dysków c d itd. Sciezki robisz http://adres/nazwapliku.jpg


(Bambit) #5

mało ważne 8)

sprawdź czy nie masz czegoś w stylu C:/strona/tralala etc jeśli tak to zmień to w końcu serwer, a nie Twój dysk twardy 8)

a tak swoją każdy edytor jeśli pracujesz na zapisanym dokumencie powinien poprawnie wstawiać ścieżki

przyczyną nie wyświetlania się fotek mogą być duże litery, także w rozszerzeniu

JPG to nie to samo co jpg


(adam9870) #6

Wstaw obrazek kodem

[/code]

Jako względną ścieżkę dostępu podaj np:obrazki/1.jpg a nie np c:/www/obrazki/1.jpg


(Maciejboss) #7

Rozmiar: 39357 bajtów

taki kod mam


(lazikar) #8
[/code]

[color=darkred]img/czlowiek.jpg w folderze img ma być obrazek.[/color]


(Maciejboss) #9

tak wlasnie mam niektore obrazki sa na stronie a niektorych nie


(lazikar) #10

Więc wgraj wszystkie. ;]


(Maciejboss) #11

nie mozna uzywac polskich znakow


(adam9870) #12

Nie można nazywać plików obrazków polskimi znakami, jeśli je chcesz umieścić w internecie.