No właśnie! Jeżeli program uruchamia się z kopii (a tą kopią jest program zainstalowany na twardzielu) nie ma takiej potrzeby, aby kopiować ją jeszcze na inny nośnik.
Jeżeli zaś uruchomienie programu wymaga włożenie za każdym razem płytki oryginalnej do CD-Romu, to wg mnie można zrobić kopie bezpieczeństwa!
Windows przykładowo nie wymaga włożenia płytki do jego każdorazowego uruchomienia, dlatego też przyjęto, iż jego legalną kopią jest jego odpowiednik na twardy dysku.
UP DATE
Zmienia to całkowicie postać rzeczy. Niestety w świetle powyższego musisz za każdym razem wkładać oryginał płytki bez możliwości stworzenia kopii zapasowej!
Wg mnie jest to niesprawiedliwe, ale ponoć prawo nie musi być sprawiedliwe.
Niestety wg mnie jesteś skazany na takie rozwiązanie. Może jest możliwość dokupienia legalnej kopii? Trzeba rozmawiać w razie czego z dystrybutorem!
Ponoć jest możliwość dokupienia , czy też zabezpieczenia Windowsa (za 100 zł) w legalną kopię wykonaną przez producenta!
UP DATE:
Czytając licencje tej gry dopatrzyłem się jeszcze jednej ciekawostki, kiedyś nie spotykanej!
Chodzi o kafejki internetowe. Nie wystarczy mieć 10 oryginałów na 10 komputerów, ale trzeba jeszcze wykupić specjalne wersje (na pewno o wiele droższe) na korzystanie z tej gry w kawiarence!