Zachęcony dobrymi ocenami zainstalowałem narzędzie UniGetUI
UniGetUI - Martí Climent (marticliment.com)
program znalazł przestarzałe elementy i je zaktualizował. Problem w tym, że WindowsStore potrafi znaleźć jeszcze nowsze (całe szczęście instalacja ich nie powoduje, że UniGetUI chcę zainstalować starszą)
Jest jakiś sposób, by UniGetUI lepiej przeszukiwał zasoby Windows Store? Jaka Wasza jest opinia o tym wynalazku? Czy stosować obok siebie Windows Store i UniGetUI?
Aktualizacje pobieraj z oficjalnych serwerów.
Widzę, że nie masz pojęcia jak działa w/w program (nie będę wstawiał minek pod Twoim komentarzem, bo nie mam 7 lat). Mimo wszystko dziękuję za zainteresowanie i na drugi raz proszę pisz jedynie jak masz coś mądrego do powiedzenia!
Oj, sorki. To oprogramowanie pobiera z oficjalnych serwerów twórców? Nie wiedziałem o tym… Ja sam pobieram soft wtedy kiedy on sam poinformuje mnie o update lub ze Sklepu Play, jeśli chodzi o Androida. Tyle.
…tak z oficjalnych serwerów. Plus Microsoft rekomenduje jego używanie, a wtyczki do niego znajdują się w oficjalnym sklepie (Microsoft Store).
Dużą zaletą jest to, że pilnuje aktualizacji nie tylko Windowsa i jego aplikacji ale też innych programów: u mnie Mozilla Thunderbird, Roboform, K-Lite Codec Pack i wielu innych.
Przy przywracaniu partycji systemowej z obrazu dajmy na to sprzed miesiąca bardzo przydatna rzecz.
Oho, to nie wiedziałem! Może pobiorę… Freeware?
tak, darmowy.