United Offensive - problem

Mam problem z uruchomieniem CoD United Offensive, a mianowicie instaluję Call of Duty , a następnie United Offensive oczywiście wszystko w jednym katalogu. Uruchamiam United Offensive i podczas ładowania nowej gry wywala mi się error “2 sound file are missing or in a bad format”. Poza tym przy ładowniu tej misji wyświetla mi się taka sama grafika jak przy pierwszej misji w zwykłym Call of Duty. co może być przyczyną…proszę o pomoc

hm…ja po zainstalowaniu call of duty miałem brak 3 plików. na koncu instalacji jak sie pytał o directax robiłem anuluj bo mam najnowszego. Probowałem jeszcze dwa razy instalacji i był ten sam bład. dopiero za trzecim razem pozwoliłem pierwszej czesci call i drugiej na instalacje directx i działa mi teraz :lol: spróbuj moze to jest to u mnie tak było

Ja miałem podobny błąd, ponieważ po instalacji Call of Duty (1) nie zresetowałem kompa :wink: spróbuj zaintsalować od nowa pierwszą częśc i po instalacji zrestartuj kompa. Dopiero puźniej zainstaluj UO.

zainstaluj jeszcze raz :wink:

hmmmmmm. a ja mam taki proble i to rowniez z ET ze jak wloncze gre to jak juz sie zacznie misja to tyle wywala mi kursor na gre i tyle moge se pomachac biala strzaleczko po grze a gra sie zawiesza :cry: :cry:

Postanowiłem odkopać ten 7 letni temat, gdyż ten błąd spowodowany jest inną wersją językową (podstawka i dodatek). Jeśli nie chcemy kupować kolejnej wersji. Możemy sobie zmienić pliki call of duty z folderu miles (nazwy) na wersję językową (np mamy polish zmieniamy na english w wszystkich nazwach). Wtedy jednak posypie się menu.

Oczywiście lepszą opcją jest zakup tej samej wersji językowej.

Możemy również zastosować taki zabieg (jeśli podstawkę mamy angielską, a dodatek polski):

• Zmieniamy w pliku “localization.txt” pierwsze słowo “english” na “polish”

• Otwieramy folder “Main” -> 4 pliki nazwane “localized_english_pak*.pk3” (w miejsce gwiazdki kolejno od 0 do 3) zmieniamy na “localized_polish_pak*.pl3”

Napisy nie posypią się tragicznie, tzn nie będą wykrywane polskie znaki, ale sens będzie w miarę zachowany.