Upały za oknem i wybór obudowy do pc

Mylisz klimatyzator z klimatorem.

A może i dość, to pewnie te upały za oknem :wink:

Klima dobra rzecz, polecam!

Przechwycenie%20obrazu%20ekranu_2019-06-14_09-46-08

1 polubienie

A co, jak przyjdzie zima? Czas zmiany z przewiewnej budy na jakąś ocieplaną? :joy::joy::joy:

Szalikiem owinie :+1:

Autor tematu zwyczajnie chciał mieć uzasadniony zakup gownianej obudowy z ledami, bo jego stara nie świeci. A wy mu źle doradzacie. Autorze tematu, kup ta obudowe! Idealnie pasuje w krajobraz Twojej wsi

Na lato wziąłbym obudowę z niebieskimi ledami.

A w zimę z czerwonymi ? myślisz, że sprzęt da się oszukać kolorami ? Warto spróbować ?

Różnicę temperatur widać gołym okiem:

1 polubienie

Już tak się nie chwal :stuck_out_tongue: Swoją drogą co to za wypasiona grafika ?

Czy jednostka zewnętrzna nie powinna być “na zewnątrz”?

Odczep się od mojej 750-tki :wink:

Azja wtedy używa klimatyzatora na trybie grzania.

A nawet niby można go ustawić by nawilżał powietrze jak masz za sucho (wilgotność powietrza poniżej 40% przykładowo).

No chyba że chodzi o dziurę, wtedy może trzeba nową klapę lub koło na jakiś zawias i zasuwkę?

Nosz qurde i poproś tu o pomoc… chciałem tylko budę zmienić a tu przyjdzie klime kupowac😁
Mam lepszy patent… Będę kompa w lodówce trzymal

To patrz za czymś przyzwoitym.

SilentiumPC Signum SG1 TG z dobrym przepływem powietrza + 2 wentylatory w zestawie

@panicagaming a powietrze ta obudowa zasysa przez… ? Te małe boczne dziureczki ? :smiley:

Fajna jest buda, którą polecił @Nameziss SilentiumPC Signum SG1 TG, ewentualnie tańsza będzie bez szybki.

Ogółem nie warto patrzeć na obudowy bez sensownego przepływu powietrza - mam tu na myśli znikoma ilość powietrza wtłaczanego przodem. Ja w moim SilentiumPC Regnum RG1 dodałem wentylator z przodu, a aby miał skąd pobierać powietrze to z przodu zrobiłem dziurę i dodałem filtr przeciwkurzowy.

Teraz jest ładny przewiew :wink:

m
Jeszcze tylko muszę te po bokach pseudo otwory wentylacyjne czymś zasłonić bo przez nie kurz wciąga do środka.