Zamierzam wymienic procesor a co i aktualizowac BIOSa dla procesora , mam do was pytanie jak sie aktualizuje bios?? Na stronie producenta mojej plyty widziialem program do aktuazlizacji BIOSa , dwa klikniecia i z glowy . Czy ta metoda jest skuteczna , moza jakas inna metoda lepiej ??
Jak ja zmieniałem procka to nie aktualizowałem Biosu po prostu wymień proca i daj FORMAT:D Chociaż spytam sie jutro kumpla co i jak z tym biosem tylko napisz mi swój model płyty głównej.
chyba Gigabyte. Owszem są programy do zmiany Bios-u płyty głównej działające pod Windows i osobiście nie mam żadnych zastrzeżeń co do ich skuteczności. Uważaj jednak czy program automatycznie ściągnie najnowszą wersje Bios i czy na pewno pod ten model płyty. Pamiętaj również że absolutnie nic nie może zatrzymać procesu aktualizacji wyłącz wszystkie programy, módl się żeby nie wyłączyli w tym czasie prądu no chyba że masz UPS. Restart kompa, ewentualna powtórna konfiguracja Bios-u i wszystko powinno być dobrze. Przeczytaj dokładnie pomoc programu.
Również zamierzam zaktualizować BIOS’a, ale nie wiem jak się do tego zabrać. Dlaczego update? Dosyć często komputer zawiesza się (a jest tylko kilka tygodni po nowej Windzie) albo restartuje się sam z siebie. W takiej sytuacji po ponownym uruchomieniu systemu wyskakuje mi komunikat, a wraz z nim link http://wer.microsoft.com/Responses/Resp … 5e57e4a32f
Co mam zrobić? I co muszę wiedzieć, aby zaktualizować BIOS’a? Znać swoją płytę główną, czy procesor?
Nada, gdybym miała płytkę ze sterownikami to może byłoby lepiej… a tak to kicha. A jeśli nie mam płyty GigaByte? Nie chcę próbować jeśli wynik nie będzie zadowalający w mniej niż 80% procentach.
jeśli masz płytę główną z GIGABYTE to odwiedź tę stronę KLIK a najlepiej podaj mi jaki masz socket na płycie głównej i sprawdź jaką masz tą płytę najlepiej Programem EVEREST HOME EDITION możesz go pobrać ze strony dobreprogramy.pl