Updating escd


(Loleq123) #1

Witam.

Od razu mówię, że jak zły dział to proszę o przeniesienie do właściwego :).

Wiec mój problem tkwi w włączeniu komputera. :expressionless:

Poprostu włączam kompa bios się załaduje i przechodzi dalej wyskakuje mi czarny ekran i pisze w lewym górnym rogu "Updating Escd. . .",

trwa to gdzieś około godziny następnie ładuję się następna linijka i to gdzieś około 20-30 minut . :!: :!:

Gdy się to załaduje to ładuje się windows i wszystko normalnie chodzi po restarcie kompa/wyłączeniu na dłuższy czas to samo i tak w kółko.

Jeśli ktoś wie o co z tym chodzi proszę o pomoc :slight_smile:

Dla mnie ten cały bios to "czarna magia" przeczytałem na jednym z forum, że trzeba coś przestawić na Disable ale nie wiem co :stuck_out_tongue_winking_eye:

Z góry dziękuje za pomoc . :slight_smile:


(Kuczkowiak) #2

http://www.old.bios.webd.pl/Konfiguracj ... UP-49.html


(Loleq123) #3

...

Gdzie to mam dokładnie ustawić ?

@down

Zaraz sprawdzę i odpisze .


(Kuczkowiak) #4

Zobacz w zakładce "PnP/PCI Configurations". '' Reset Configuration Data, Force Update ESCD"


(Loleq123) #5

Ja w tym "Pnp/PCI Configurations" mam tylko dwie linijki ..

  1. Primery Graphitic's Adapter AGP/PCI mam możliwość zmiany

2.IRQ Resouruce Arrange w tym są same "IRQ1" itp ..

Gdzie znajdę te '' Reset Configuration Data, Force Update ESCD" :?: :?:

@down

sekunda :wink:


(Kuczkowiak) #6

Tak to jest ciężko powiedzieć nie widząc BIOSu twojego , porób zdjęcia z każdych z zakładek i wrzuć do tematu.


(Loleq123) #7

Proszę bardzo :slight_smile:

Poprostu naciśnij prawym i kopiuj adres obrazka :slight_smile:

dsci0824.jpg

dsci0825.jpg

dsci0826.jpg

dsci0827.jpg

dsci0828.jpg

dsci0829.jpg

dsci0830.jpg

dsci0831.jpg

dsci0832h.jpg

dsci0833h.jpg

dsci0834p.jpg

dsci0835.jpg

dsci0836i.jpg

dsci0837.jpg

dsci0838.jpg

dsci0840j.jpg

dsci0841.jpg

dsci0842.jpg

dsci0843.jpg

dsci0839.jpg

Ufff.. trochę tego sporo bo zrobiłem zdjęcia całego BIOSu :stuck_out_tongue_winking_eye:

@down

Wyciągałem już i to nic nie daje .. dalej to samo .. :frowning:


(Kuczkowiak) #8

Ale narobiłeś roboty z tym kopiowaniem odnośników do tych obrazków.

Ja też nie widzę tej opcji odpowiedzialnej za to :frowning:

Jedyne co mi przychodzi do głowy to reset BIOS, odłącz kompa z prądu i wyjmij baterie z płyty głównej na chwilę i włóż ją z powrotem.


#9

krypa14 , zapoznaj się z regulaminem forum, a następnie dostosuj do niego swojego posta. W przeciwnym wypadku wyląduje on w koszu.