Witam forumowiczów
Zwracam się do Was ( ludzi będących na pewno lepiej ogarniętych w temacie ) z prośbą o doradzeniu jak za niewielką kwotę (myślę tu o ok. 200 PLNach, może być mniej ^^ ) dodać trochę speeda mojemu kochanemu staruszkowi. Nie jestem jakimś zapalonym graczem, bo pogodziłem się z tym że dużo mi na nim nie pójdzie, ale nie zaprzeczę, że wiele godzin spędziło się chociażby nad GTA:SA, Colinem 5 czy też PES’ami.
System ------------------------ Microsoft Windows XP Professional >SP2<
Procek ------------------------- Intel Celeron D 320, 2400 MHz (18 x 133) Prescott-256
Płyta główna ------------------ Asus P4U800-X (5 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio, LAN)
Grafika ------------------------ NVIDIA GeForce FX 5200 (128 MB / 64bit )
Pamięć fizyczna -------------- 1024 MB (PC3200 DDR SDRAM) - kingstonki, 2x256 i 1x 512 [tak wyszło,że taki mix:/]
Dysk --------------------------- ST380011A (80 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/100) --> Wystarczający, i tak mam połowę wolnego
Jeżeli będziecie potrzebować zasilacza to go rozkręcę i zapodam info
Socket 478 panowie
A więc tak, poczytałem troszkę o tym i o tamtym i nic więcej nie namodzimy, tylko pomożecie mi w doborze jakiegoś procka ( np: http://allegro.pl/intel-pentium-4-s478-3-2-1m-800-prescott-ht-1-rok-i1436845247.html ) i jakiejś grafki. No chyba,że jestem w błędzie to przyjmuje krytykę na gołą klatę
Głownie zdecydowałem się na ten krok dlatego, że otworzenie kilku zakładek w fajerfoxie, gg10 czy tez openFMa powoduje niezłą zamułe, co strasznie irytuje. No i druga sprawa, tak w środku chciałoby się zagrać w coś może nawet z 2006 roku :]
PS: Pomocnikom typu “Kup se nowego, a nie modzisz” D Z I Ę K U J E
Pozdrawiam i liczę na zrozumienie i oświecenie mnie
PS2: Stawiam duże piwo za pomoc :] Zdrówko oczywiście bezalkoholowe