przeciez on ma rację…
delta 400w nie wystarczy do takiego 4850, jeśli ma zamiar kupić nową grafe
przeciez on ma rację…
delta 400w nie wystarczy do takiego 4850, jeśli ma zamiar kupić nową grafe
Wstrzymam się na razie z zakupem zasilacza tak i tak nie kupuje grafiki.
F1 i CM 33x wystarczy.
Dzięki za odpowiedzi. Kupię w najbliższym czasie obudowę i dysk, żeby nie płacić 2 razy za przesyłkę. Pozdrawiam!
no nie ma racji, delta 400W to nie jest jakiś zły zasilacz, aczkolwike świetny też nie jest, a HD4850 + ten jego AMD powinna utrzymać bez problemów
Za słaba linia +12V aby utrzymać bez problemów Radeona HD4850.
dobrze źle sięwyraziłem nie bez problemów, ale bez większych problemów (radek by chodizł stabilnie, procek też)
Samsunga F1 320gb za niecałe 150zł + ze 2 wentylatory do obudowy, odpowiednio do rozstawu otworów, ewentualnie możnaby ją troszke pociąć żeby 12’stki zamontować jeśli te mocowania są na np 92’ki.
Co do delty vs 4850… zależy jaka, bo np taka http://www.affordablesurplus.com/delta- … supply.asp
ma w zupełności wystarczające +12V, zakładając że na pokładzie nie byłoby 4rdzeniowca oczywiście (no i najlepiej jeden hdd i jeden napęd optyczny, aby możliwie spory zapas był, no i nie ma mowy o podkręcaniu grafiki wtedy ).
To zostawiać mustanga czy kupować coolera?
PS: Fotki delty wrzucę jutro.
To masz delte czy mustanga? Bo zamiana delty na mustanga byłaby jak zamiana siekierki na płonący kijek
Obudowę mam z mustanga. Zasilacz z Delty. Czytaj temat dokładnie
Nie no, mustang kojarzy się z zasilaczami mi przynajmniej, szczególnie dlatego że w żadnym cenniku nie widziałem takich obudów.
Tak czy siak nowe hdd bardziej pozytywnie wpłynie na twoją konfigurację.
Kupuje dysk i wentylatorki do obudowy. Przeczyszczę trochę w środku sprężonym powietrzem. I git 8) Jak będę miał nadmiar kasy to kupie nowy box do kompa. Zasilacza nie wymieniam póki co. Jak przyjdzie nowa grafika to pomyślę nad zmianą. Dziękuje jeszcze raz za wszystkie wypowiedzi. Pozdrawiam rykendo!