Upgrade Komputera

Witam , potrzebowałbym pomocy kogoś obeznanego w temacie sprzętów komputerowych bo mojemu kompikowi przydałby się upgrade , otóż komputer mam od kilku ładnych lat i nic przy nim nie było robione bo nie było takiej potrzeby a zauważyłem że ostatnio przestaje wyrabiać , na sam upgrade nie chciałbym wydawać dużo ( do 300zł ? ) bo mam konsole a komputer potrzebny mi jest tylko do grania w Leauge of Legends , fife oglądania filmów i przeglądania internetu , moje podzespoły to :
Grafika : Nvidia GeForce GTX 750
Procesor : Intel i5-4570 @ 3,20Ghz
Płyta : ASRock H81M-DGS R2.0
Ramy : Jakieś 8gb ddr3
System : Win7 Home Premium

Na moje oko jeżeli komputer ma być tylko do takich zadań to właściwie niczego mu nie brakuje. Może jedynie nie pograsz na nim w najnowszą FIFE poza tym LOL, net, filmy powinny działać spokojnie. O co bym się pokusił już jeżeli chodzi o wymianę to dysk SSD jeżeli wciąż masz HDD i kartę na 1050ti lub RX560 lub 570. Niestety kupując kartę i dysk SSD nie zmieścisz się w 300 zł.

a może wymiana ramów i dorzucenie kolejnych 8gb ? albo wymiana płyty bo patrzyłem że taki upgrade mógłby być w moim zasięgu

Jeżeli wciąż masz HDD to wolałbym kupić SSD niż rozbudowywać RAM w tym przypadku. Wymiana płyty sama w sobie nie ma sensu - chyba że chcesz przy tym wymienić również procesor. Jednak jest to dużo wyższy koszt niż masz na to przeznaczony budżet.
Jeżeli decydujesz się na wymianę płyty i procesora wtedy warto pomyśleć o budowie nowego systemu. Pomyśleć co zostawić ze starego zestawu i co do niego dokupić nowego.

Mam dysk SSD ale jest to dysk tylko dla systemu , na inne pierdoły mam 1tb HDD i mam jeszcze pełno miejsca , myślisz że wymiana dysku i dołożenie jednej kości ramu w zupełności mi wystarczy ?

Upewnij się, że masz włączoną opcję TRIM dla dysku SSD:

Trim jest włączony cały czas

Jedyny sensowny upgrade Twojego kompa to przesiadka grafiki na rx 570 lub gtx 1650/super. Po za tym szkoda ruszać cokolwiek.