czy istnieje możliwośc upgradu win visty pl do win 7 rc?
zdaję sobie sprawę, że nie jest to jeszcze wersja finalna i nie powinno się jej instalowac jako jedynego systemu na którym chce się pracowac. ale gdybym jednak chciał się na taką operację zdecydowac, czy istenieje w ogóle taka możliwośc? nie chciałbym tracic wszystkich informacji zapisanych na dysku na którym znajduje się obecny system operacyjny.
jesli taka operacja mogła by zostac przeprowadzona, to jak tam z kompatybilnością większości programów z win 7 rc?
i jeszcze jedno. jeśli zdecydowałbym się na powrót do visty czy będzie możliwe odinstalowanie win7 bez formatowania dysku i powrót do sytuacji sprzed instalacji nowego windowsa?
Downgrade chyba nie można robić, bynajmniej nie do Visty. Poza tym, istnieje możliwość stworzenia wirtualnego dysku (tutaj i tutaj). Nie wiem tylko, jak z tymi programami, czy 7 odczyta te programy. Sam będę z tym kombinował, ale to w weekend.
testuje go większość programów działa używam go do pracy,nauki,zabawy jest świetny! zero zwisuw i ekranów śmerci ;D Sprzęt ocenił mi 5,5 + działa szybciej na nim niż na XP bo nie umiał XP go obsłużyć mojego komputera ja go polecam !
ale co do wypowiedzi AreOO, upgradowałes swój poprzedni system operacyjny, czy istalowałes win7 od początku?
pytam, bo niestety nie jestem jakiś bardzo biegły w komputerach i nie wiem czy jest tu jakaś różnica, a nie chciałbym narobic sobie bałaganu. co prawda mam dwie partycje i jedna z nich przeznaczona jest na dokumenty, więc teoretycznie nie powinienem ich utracic przy jakichkolwiek zmianach na tej z OS, ale mimo wszystko chciałbym dowiedziec się jak najwięcej przez wszelkimi próbami.
w każdym razie generalnie uważacie, że win7 RC jest na tyle stabilny, że można go zainstalowac jako system do pracy? bo przyznam szczerze że vista mnie już wykańcza.
Potwierdzam Windows 7 RC po prostu wymiata. Jest 1000 razy lepszy od Visty i mi także działa lepiej niż Xp, którego instalowałem na moim kompie Xp już sobie nie radzi z najnowszym sprzętem :? A był takim fajnym systemem
Klucz jest do lipca 2010 roku jeśli dobrze pamiętam, od 1 marca 2010 komputer będzie się wyłączał po 2h pracy (w kółko tak, może coś później na to wymyślą hakierzy xd) tutaj link do zrzutu ekranu z info o RC
czy na Asusie, AMD Turion 2,20GHz, 1gb RAM win7 będzie chodził przyzwoicie? Może ktoś ma zainstalowany na podobnym sprzęcie? trochę niepokoi mnie ten 1gb ram.
bardzo dziekuję za wszystkie odpowiedzi:) dziś myślę ze upgradeuje swoją vistę. w razie jakiś problemów (a znając życie będę je miał:) ) będę się jeszcze zgłaszał:)