Upgrade Win Vista do Win 7 RC

witam,

czy istnieje możliwośc upgradu win visty pl do win 7 rc?

zdaję sobie sprawę, że nie jest to jeszcze wersja finalna i nie powinno się jej instalowac jako jedynego systemu na którym chce się pracowac. ale gdybym jednak chciał się na taką operację zdecydowac, czy istenieje w ogóle taka możliwośc? nie chciałbym tracic wszystkich informacji zapisanych na dysku na którym znajduje się obecny system operacyjny.

jesli taka operacja mogła by zostac przeprowadzona, to jak tam z kompatybilnością większości programów z win 7 rc?

i jeszcze jedno. jeśli zdecydowałbym się na powrót do visty czy będzie możliwe odinstalowanie win7 bez formatowania dysku i powrót do sytuacji sprzed instalacji nowego windowsa?

z góry dziękuję za odpowiedź.

Downgrade chyba nie można robić, bynajmniej nie do Visty. Poza tym, istnieje możliwość stworzenia wirtualnego dysku (tutaj i tutaj). Nie wiem tylko, jak z tymi programami, czy 7 odczyta te programy. Sam będę z tym kombinował, ale to w weekend.

win 7 mało wirusów hehe :wink:

ale do rzeczy

testuje go większość programów działa używam go do pracy,nauki,zabawy jest świetny! zero zwisuw i ekranów śmerci ;D Sprzęt ocenił mi 5,5 + działa szybciej na nim niż na XP bo nie umiał XP go obsłużyć mojego komputera ja go polecam !

dzięki za obie odpowiedzi.

ale co do wypowiedzi AreOO, upgradowałes swój poprzedni system operacyjny, czy istalowałes win7 od początku?

pytam, bo niestety nie jestem jakiś bardzo biegły w komputerach i nie wiem czy jest tu jakaś różnica, a nie chciałbym narobic sobie bałaganu. co prawda mam dwie partycje i jedna z nich przeznaczona jest na dokumenty, więc teoretycznie nie powinienem ich utracic przy jakichkolwiek zmianach na tej z OS, ale mimo wszystko chciałbym dowiedziec się jak najwięcej przez wszelkimi próbami.

w każdym razie generalnie uważacie, że win7 RC jest na tyle stabilny, że można go zainstalowac jako system do pracy? bo przyznam szczerze że vista mnie już wykańcza.

i jeszcze jedno pytanie. na ile czasu mamy klucz?

Potwierdzam Windows 7 RC po prostu wymiata. Jest 1000 razy lepszy od Visty i mi także działa lepiej niż Xp, którego instalowałem na moim kompie :smiley: Xp już sobie nie radzi z najnowszym sprzętem :? A był takim fajnym systemem :expressionless:

Klucz jest do lipca 2010 roku jeśli dobrze pamiętam, od 1 marca 2010 komputer będzie się wyłączał po 2h pracy (w kółko tak, może coś później na to wymyślą hakierzy xd) tutaj link do zrzutu ekranu z info o RC

to jeszcze jedno pytanie.

czy na Asusie, AMD Turion 2,20GHz, 1gb RAM win7 będzie chodził przyzwoicie? Może ktoś ma zainstalowany na podobnym sprzęcie? trochę niepokoi mnie ten 1gb ram.

NA maszynach wirtualnych, z 512 RAM podobno chodził bardzo dobrze. Więc myślę, że te 1GB starczy, zależy jeszcze do czego chcesz używać tego systemu.

tylko ściągnij x86

bardzo dziekuję za wszystkie odpowiedzi:) dziś myślę ze upgradeuje swoją vistę. w razie jakiś problemów (a znając życie będę je miał:) ) będę się jeszcze zgłaszał:)

Według Winver:

WinverRC7100.PNG