Witam!
Mam pytanie odnośnie aktualizacji Visty do Seven. Tzn. wiem, że będzie możliwość upgrade Visty BOX zakupionej po 1 Lipca, ale czy to samo dotyczy Visty, którą dostaje się przy kupnie laptopa? (przeważnie jest to instalka na partycji recovery)
Witam!
Mam pytanie odnośnie aktualizacji Visty do Seven. Tzn. wiem, że będzie możliwość upgrade Visty BOX zakupionej po 1 Lipca, ale czy to samo dotyczy Visty, którą dostaje się przy kupnie laptopa? (przeważnie jest to instalka na partycji recovery)
tak będzie zapewne także taka możliwość w przypadku wersji OEM
a upgrade vista home premium do sevena hp będzie darmowe? czy znowu tak jak w przypadku xp do visty będzie trzeba zamawiać płytę za 100 coś zł?
z upgrade będzie można skorzystać niezależnie od sklepu? bo w przypadku xp do visty to wiem że tylko przy zakupie lapka w określonym sklepie była możliwość tego upgrade…
z góry thx za odp
czy darmowa tego nie nie wiem, zależy to od producenta sprzętu, teoretycznie powinno być darmowe
raczej niezależnie, w przypadku XP były naklejki na sprzęcie lub oprogramowaniu że ta wersja umożliwia uzyskanie “za darmo” systemu Vista, w środku były bodajże formularze do tego uprawniające które trzeba było chyba wysyłać, czyli nie zależnie od sklepu.
ja kupiłem kompa w tym okresie co miał być darmowy upgrade do visty i żadnej naklejki ani formularza nie dostałem… :?
dlatego się pytam jak tym razem będzie… bo być może będę chciał z tego skorzystać…
możliwe że w twoim przypadku komputer pochodził jeszcze z zapasów magazynowych gdzie nie było możliwości przejścia, będą wyraźne informacje o tym że można przejść, trzeba patrzeć na produkt, lub po prostu zapytać się sprzedawcy.