Znalazłem taką stonkę http://ts-pl.net/forum.html?func=view&catid=20&id=28#28 i mam pytanie do tego czy to darmowe, czy to legalne i czy nie ma żadnych “haczyków”. Bo posiadam płytkę Sevena RC.
Nie będę wypowiadał się nt. legalności, przypomnę tylko że wersja RC działa tylko jeszcze przez kilka miesięcy (a od marca resetuje się mniej więcej co 2h).
Nie jest darmowe. Nigdy upgrade z XP do 7 nie był darmowy (ewentualnie z Visty po spełnieniu paru warunków). Porada dotyczy osób posiadających zakupiony system Win 7 bądź Upgarade Win 7 i nie chcą stracić danych z instalacji systemu XP.
Z tego co pamiętam, to chyba kilku producentów netbooków to oferowało (nie dam sobie teraz głowy uciąć) dostarczając narzędzie do migracji plików i ustawień, gdyż w grę wchodziła tylko czysta instalacja.
Do Viśty, a nie do Sevena.
Vista na netbooku? Toć to chyba zły pomysł Ale jak napisałem, dokładnie nie pamiętam, ale to było jakieś pół roku temu, więc raczej o 7 chodziło
Jeżeli chodzi o bezpośredni upgrade XP do Sevena - to nie słyszałem żeby to było wykonywalne, to 2 całkowicie różne wersje WIndows (XP to wersja 5.x a Seven 6.1), to co jest w linku to transfer ustawień z XP do Siódemki i czysta instalacja Siódemki.
Vistę można upgrade’ować do Sevena.
Co do wersji RC - od początku marca co 2 godziny będzie się restartował i z czasem to będzie coraz szybciej.
W czerwcu ponoć system ma już być nie do użytku tą metodą.
Oczywiście nie miałem na myśli istalacji nakładkowej, tylko są możliwość migracji z XP do 7 - myślałem, że to oczywiste
Nieprawda
Dokładnie 1 czerwca.