W jaki sposób to się odbywa.Jak zainstaluję świeża kopię systemu windows 7 to klucz wpisuję mój z windows xp home edition, czy tam, do tamtej wersji podanej wyzej w linku, jest przypisany specjalny klucz? Czy jest to również jednorazowy upgrade??? Proszę o wytłumaczenie na jakiej zasadzie się to odbywa.
Wątek troche chaotyczny za co przepraszam.Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.
Jasiu87 tamten temat dotyczy Windows Vista…Czy na takiej zasadzie jest z windowsem xp???
Dymsza4 a orientujesz się ile będę mógł zrobić instalacji tego Windowsa 7??? ile jest aktywacji online, bo waham się, ponieważ boję się, że jest tam jakaś określona liczba aktywacji.Nurtuje mnie również pytanie, czy nie lepiej kupić normalnej wersji Box lub OEM windowsa 7 ??? Czy jest to bardziej opłacalne ?
dymsza4, co do naklejki nie byłbym pewny - przecież to jest system box’owy który raczej nie ma naklejek (chyba, że przy upg jest inaczej).
hubcio443 - wszystko zależy od bardzo wielu czynników. Z tego co wiem to w tej chwili jest promocja na upgrade więc za 239 złotych w komputroniku można kupić taką wersję, a box kosztuje ponad 750 złotych. Wadą upgrade jest to, że na maszynie na której instalujesz system musisz mieć licencję na poprzedni system M$. Wszystko zależy od posiadanych przez Ciebie funduszy, posiadanych licencji, tego czy będziesz chciał przenieść system na inny komputer:)
System chcę używać na tym moim stacjonarnym komputerku, Xpeka mam home edition wersję oem, Komputer kupowałem bez zainstalowanego systemu operacyjnego, był złożony, kupiłem w całości. Licencje mam naklejoną na obudowę komputera.
zawsze przecież mając oryginał możesz aktywować telefonicznie, żaden problem,
IMHO zakup pełnego “systemu” nie upgrade w twoim przypadku jeśli posiadasz już XP nie jest opłacalny
ale systemu nie przeniesie jeśli zakupi sam upgrade, nawet jak mu sie znudzi na tym komputerze na którym ma obecnie XP bo dalej po wgraniu windows 7 system będzie mieć na zasadach OEM a nie BOX
jedynie upgrade jest na zasadach BOX i może go po wywaleniu z komputera użyć ponownie na innym gdzie też ma system nadający sie do aktualizacji