niestety znowu mam problem , a taki ,ze chce zainstalowac pewna aplikację ,ale zanim sie ona zainstaluje to wyskakuje mi komunikat o takiej treści :" Brak dostepu do pliku. Sprawdz, czy posiadasz prawa Administrowania tym komputerem , a w szczególnosci mozliwosci zapisu plikow w wybranym katalogu.". Podkreslam, ze jestem administratorem mojego komputera i jestem na nim zalogowana jako administrator. Jak mam te prawa uzyskać? Prosze mi pomóc
Odpowiedź być może naiwna, ale czy próbowałaś zainstalować to uruchamiając instalator jako administrator? Jeśli win7 to prawym - uruchom jako administrator, jeśli vista i inne - prawy przycisk, właściwości, uruchom jako administrator. Zaś jeśli odpala się instalator ale nie da się zainstalować to spróbuj wybrać partycję niesystemową.
Dziekuje bardzo , ale to niestety nie to. Uszczególnie trochę , otóz pobralam taki instalator “ChomikBox.exe” i ten własnie wymaga praw administaratora. Kiedys go instalowalam , chyba rok temu ,ale usunełam. Nie wiem jak to sie stalo , ale jako administrator komputera, nie mam tych praw i nie wiem jak je nabyć. Malo tego , probowalam z poleceniem “Uruchom jako”, ale tez nic z tego. Ale może ma to z zwiazku z tym że jak zakladałam konto admina, to nadalam inna nazwe. Pozniej znowu zmienilam i w Document and Settings pozostal folder ze starą nazwą mojego konta. Bo oprocz tego w systemie mam wgranego “Admina”. Może to blokuje instalację?