@anon42271672 Ten router jest zamontowany w skrzynce pod sufitem razem z drugim routerem TL-WR1043ND (on służy jako AP z WiFi). W tej samej skrzynce oprócz tych urządzeń jest jeszcze tylko listwa zasilająca. Póki co żadna awaria/zanik zasilania się nie zdarzył.
Nie.
Niejednokrotnie miałem po 6-8 m-cy na TL-WR1043ND ver. 4, ale albo ja coś robiłem i wymuszałem restart albo trzeba było z jakiegoś powodu wyłączyć prąd.
Mam ten router około 5-6 lat, nigdy nie zaliczył zwisu czy potrzeby restartu bo coś źle działa.
To jest tak samo jak w przypadku oprogramowania.
Dzisiejsi producenci wydają urządzenia w ekspresowym tempie aby tylko rozpocząć sprzedaż i zyski.
Nie przejmują się stabilnością no BO przecież zaraz obiecają poprawki poprawek i łatki łatek.
nieprawidłowa konfiguracja ma wpływać na stabilność ? Żartujesz…
rozumiem poprawki bezpieczeństwa, ale wypuszczenie do sprzedaży niestabilnego sprzętu jest nie do przyjęcia.
Zawsze może się trafić wadliwa sztuka cudów nima. Ale nie na zasadzie, że błędy poprawimy w kolejnym modelu a ty się męcz lub kup poprawiony produkt.
Mam na 3 urządzeniach, jedno obsługuje ponad 100 punktów dostępowych, jedno jest solo, jedno ma modem LTE (fajnie bo się sam aktualizuje spod GUI, bez konsoli), i wszędzie działa ok. Korzystam z wersji 7.2 jest już 7.3 33 beta, ale jeszcze nie aktualizowałem do niej.