Jeżeli jest jakiś sposób, to poproszę o poradę jak i gdzie ustawić żeby jakaś konkretna aplikacja uruchamiała się w takiej rozdzielczości w jakiej ja chcę.
Wiem, że wchodząc we właściwości skrótu do aplikacji jest opcja żeby ustawić by program uruchamiał się w rozdzielczości 640x480. A co gdy chcę aby automatycznie uruchamiała się w rozdzielczości 800x600 albo innej? Nie chce mi się ciągle ręcznie zmieniać rozdzielczości. W aplikacji także nie ma takich ustawień. Jest jakiś sposób na to? Jak nie za pomocą jakichś wpisów to może istnieje jakiś program, w którym można przypisać różnym aplikacjom dowolne rozdzielczości uruchamiania?
Bodajże w właściwościach skrótu w zakładce zgodność jest taka opcja. Wystarczy zaptaszkować odpowiedni kwadracik, wybrać odpowiednią rozdzielczość i po zatwierdzeniu przyciskiem zastosuj, program powinien się otwierać w podanej rozdzielczości za każdym razem…
Przecież napisałem wyżej, że jest taka opcja w skrócie ale można tylko ustawić rozdzielczość 640x480. A ja chcę inne rozdzielczości stosować. Chyba kolega przeoczył.
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem: ten program MultiRes służy do szybkiej zmiany rozdzielczości ekranu. Jeżeli dobrze opis zrozumiałem to nie o to mi chodziło. Nie chcę zmieniać ręcznie rozdzielczości ekranu. Chcę żeby uruchamiana aplikacja sama zmieniała rozdzielczość w trakcie uruchamiania na taką z jaką ja chcę ją uruchomić. Jeżeli źle zrozumiałem opis tego programu to proszę o wyjaśnienie.
– Dodane 12.09.2010 (N) 8:15 –
Chciałem odświeżyć temat.
Nikt już nie ma żadnego pomysłu na powyższe zagadnienie? Bo ja dalej nie znalazłem rozwiązania problemu.