Uruchamianie komputera klawiaturą lub myszką - jak ustawić?

Mam pytanie: Jak mogę ustawić w BIOS-ie AWARD Modular 6.00PG żeby włączać kompa za pomocą klawiatury lub myszy? Sprawdzałem już Power Mangament i nie ma.

Komputer można uruchomić tylko przyciskiem na obudowie. Myszą i klawiaturą można go co najwyżej wybudzić ze stanu wstrzymania.

oto link do ustawienia ale nie w Biosie http://pctweak.net/articles.php?id=106

Tak,masz rację.Podam nazwy które powinny występowac w Biosie znajdują sie one w POWER ON Function:

Hot KEY

• ustawia włączanie komputera za pomocą określonej sekwencji klawiszy.

-Hot Key Power ON

• opcja aktywna, gdy ustawiliśmy włączanie PC parametrem Hot KEY. Parametry tu dostępne są zarazem sekwencjami klawiszy, jakie uruchomią komputer (najczęściej kombinacje Ctrl i klawiszy funkcjyjnych od F1 do F12).

Any KEY

• uaktywnia włączanie komputera dowolnym klawiszem klawiatury.

Keyboard 98

• teoretycznie parametr ten umożliwia włączanie komputera specjalnym przyciskiem na klawiaturze (niektóre klawiatury są wyposażone dodatkowo w przyciski włączania/wyłączania komputera, czy przełączania w tryb uśpienia. Niestety, funkcja ta działa nie dla każdej takiej klawiatury.

Mouse Left / Mouse Right

• ustawienie jednego z tych dwóch parametrów powoduje, że komputer będzie uruchamiany za pomocą myszki (odpowiednio poprzez kliknięcie jej lewego bądź prawego przycisku).

Zobacz jaki masz Bios(jego numer) i sprawdź na stronie producenta czy do twojej płyty nie ma nowszego Biosu.

To jest do wyłączenia (no chyba że coś przeoczyłem),

a to mozna zrobić nawet klawiszami mulimedialnymi.

Sprawdzałem na innym kompie (BIOS tej samej firmy) i się dało a u mnie nie ma takich funkcji