Uruchamianie naraz kilku plików bat

Mam taki problem iż chcę uruchomić dwa pliki naraz za pomocą bat 
tylko że ja chcę żeby te dwa pliki nie były w jednym folderze 
a na przykład jeden w folderze 1 a drugi plik w b
jednak że gdy  plik główny mam na pulpicie a te co chcę uruchomić są w różnych folderach pisze mi nie można odnaleść pliku blablabla.bat i tak samo z drugim anakonda.bat … i moje pytanie polega na tym czy da się zrobić tak aby dało się rady włączyć te pliki bez umieszczania ich w jednym folderze a gdzieś indziej oczywyście główni plik który ma to otwierać ma być na pulpicie a pozostałe gdzie indziej 
z góry dziękuję za odpowiedz zamieszczę też te komendy abyście mogli pozmieniać to tak żeby działało 

@echo off

C:\Users\User\Desktop\test1
start test2.bat

C:\Users\User\Desktop\test2
start noob.bat                                        

główny plik a jak trzeba te pozostałe wyślę 

@echo off

start %userprofile%\desktop\test1\test2.bat

start %userprofile%\desktop\test2\noob.bat

Dzięki to był mój błąd jestem początkujący ale chyba jak na razie wyszło na to że trzeba skrótami to otwierać ale czy mi się uda zobaczę dzięki za odpowiedź

A  dało by się jeszcze aby jeden plik otwierał się z priorytetem np po 10 s a przy tym jakieś komendy oczywiście blef i nagle włącza się ten test2 a po 15 sekundach wyskakuje konsolka z komendami do pliku noob z opóznieniem i jakieś tam komendy ogłem 

Powinieneś ścieżki w: " " dawać (jak jest jakaś spacja w nazwie to nie będzie działać bez nich" :slight_smile:

Wypróbuj może coś takiego:

@echo off

start %userprofile%\desktop\test1\test2.bat

TIMEOUT /T 10 /NOBREAK
start %userprofile%\desktop\test2\noob.bat