Tak jak napisałem wyraźnie ze mam zainstalowanym kompilacją 1903 windowsa 10 Insider testową . Doinstalowałem sobie piaskownica windows .
Jak chcę uruchomić ikonę Windows Sandbox pojawia komunikat błędem 0x80070002.
Uważam jest rozumiale ….
Tak dokladnie Windowsa 10 pro posiada funkcji piaskownicy. Czyli wchodzimy Panel sterowania > programy i funkcje a następnie “wlącz lub wylącz funkcje systemu windows” , tam można zaznaczyć piaskownica systemu Windows. Wszystko jest fabrycznie Microsoftu. Jednak widzę jesteście nieorientowani funcji .Poczytajcie sobie https://www.centrumxp.pl/Publikacja/Piaskownica-wbudowana-w-Windows-10-19H1
klika razy odznaczyłem odinstalowaniem i ponownie zainstalowaniu funkcje a błąd 0x80070002 postępuje nadal.
Narazie nie mamy zadnych informacji czy Microsoft przyjął na poprawę błedem. Jeśli będzie mieliście jakim informacji to możeście podać… A dzięki odpowiedzi.
Jednak Jak zainstalujecie Windows 10 Insider Preview 18898.1000 (rs_prerelease) to właśnie rozwiązuje ten robilem. Ale tego 18898.1000 nie jest doskonałością bo nie które miejsca pokazuje napisy angielski np. menu start albo pasku powiadomieniem.
Piaskownica jest skopana we wszystkich wersjach jezykowych poza angielska.
Sprawdzilem, zainstalowalem English (US) i dzila. Instalowalem na swiezo PL/EN system.