Uruchamianie Piaskownicy systemu Windows nie powiodło się

Dłuższego czasu problem uruchamianiem piaskownicy windows błędu 0x80070002.
Mamy zainstalowanym 1903 kompilacji Windows 10 pro 64 bitową.

Microsoft nie wykonuje jakies poprawki . Czy was ktoś rozwiązał tego problemu lub jakies informacji od Microsoftu w sprawie ?

Tak jak napisałem wyraźnie ze mam zainstalowanym kompilacją 1903 windowsa 10 Insider testową . Doinstalowałem sobie piaskownica windows .
Jak chcę uruchomić ikonę Windows Sandbox pojawia komunikat błędem 0x80070002.
Uważam jest rozumiale ….

Ok, a skąd pobrałeś sandbox? Wydaje się, że w wersji Pro systemu ta aplikacja jest już zainstalowana. A jak nie działa, spróbuj ją zresetować.

Tak dokladnie Windowsa 10 pro posiada funkcji piaskownicy. Czyli wchodzimy Panel sterowania > programy i funkcje a następnie “wlącz lub wylącz funkcje systemu windows” , tam można zaznaczyć piaskownica systemu Windows. Wszystko jest fabrycznie Microsoftu. Jednak widzę jesteście nieorientowani funcji .Poczytajcie sobie https://www.centrumxp.pl/Publikacja/Piaskownica-wbudowana-w-Windows-10-19H1

klika razy odznaczyłem odinstalowaniem i ponownie zainstalowaniu funkcje a błąd 0x80070002 postępuje nadal.

Być może dlatego nie działa, gdyż ta funkcja jest wczesna, więc albo poczekać na aktualizację aplikacji, albo na nowe wydanie systemu.

Narazie nie mamy zadnych informacji czy Microsoft przyjął na poprawę błedem. Jeśli będzie mieliście jakim informacji to możeście podać… A dzięki odpowiedzi.

no niestety - update już oficjalnie a piaskownica “Uruchamianie Piaskownicy systemu Windows nie powiodło się. (0x80070002)”

Jednak Jak zainstalujecie Windows 10 Insider Preview 18898.1000 (rs_prerelease) to właśnie rozwiązuje ten robilem. Ale tego 18898.1000 nie jest doskonałością bo nie które miejsca pokazuje napisy angielski np. menu start albo pasku powiadomieniem.

To oczywiste. Jest to bardzo wczesna wersja systemu.

Piaskownica jest skopana we wszystkich wersjach jezykowych poza angielska.
Sprawdzilem, zainstalowalem English (US) i dzila. Instalowalem na swiezo PL/EN system.