Uruchamianie systemu...hasło

witam!

moze to banalne ale ja nie wiem ;/

moja znajoma ma problem taki ze jak uruchamia komputer system chce by podała hasło, ma system xp

moje pytanie brzmi jak to wyłaczyc??

ktos zalozył na system haslo.Nie usuniesz.Trzeba zapytac tego kto to zrobił :slight_smile:

Ale ona zna to hasło i chce wyłączyć tylko każdorazową proźbe o nie, czy hasłą wogóle nie zna ?? Jak nie zna to niestety nie pomożemy :frowning:

Czy może chodzi o “prowizoryczne” wpisanie hasła a nie chce mieć tego okna bo i tak system jest bez hasła? Chodzi Ci o autologowanie do systemu?

nie, był robiony format no i teraz dzieje sie tak ze przy starcie systemu pojawia sie nazwa uzytkownika i hasło…znajoma wtedy klika enter i komp sie odpala, chodzi mi o to jak wyłaczyc to by sie komputer odpalał normalnie, bez pytania o te hasło

http://www.agavk.p9.pl/strony/xp_porady_01.php

Panel sterowania>>>Konta urzytkowników>>>Tutaj usuwasz wszystkie konta poza tym używanym i kontem gościa.

hmmm nie bardzo zrozumiałem to co poradziliscie, ona podobno robi tak jak pisał “boczi” i nic sie nie dzieje. zacznijmy wiec jeszcze raz :slight_smile:

wiec umnie jest tak gdy wchodze w konta jest moja “konto administratora” i konto “goscia” nieaktywne, gdy odpalam komputer nic nie musze klikac itd…system startuje jak trzeba, u znajomej natomiast a tez ma “konto administratora” i konto " goscia" przy starcie systemu pojawia sie nazwa uzytkownika pod nim hasło, z tym ze hasła nie trzeba wpisywac wystarczy kliknac “enter” i system startuje

pytanie: jak sprawic by system u znajomej odpalał sie w taki sposb jak umnie, nie pytajac o zadne hasła ??

I niema takiego konta jak ASP.NET :?: :?: Jak jest to usuń.

Jak niema, a konto gościa jest włączone to niech wyłączy.

Jak dalej nic, to w głównym oknie Kont Urzytkowników (tam gdzie masz Konto gościa i Konto Administratora) wejdźcie w opcje “Zmień sposób logowania lub wylogowywania użytkowników” i zaznacz “Użyj ekranu powitalnego”.

Hasła powiadasz na 100% niema ??

Czy napewno koleżanka zastosowała poprawnie poniższą metode ?? :