Uruchamianie Xp Problem


(Profesor150) #1

Denerwuje mnie to że jak uruchamia mi sie XP to pasek stanu przesuwa mi sie albo 20 albo 16 razy . Czy to tak ma byc?? Czy powinienem sie martwić??

Mam :

Windows XP Professional SP1

AMD Althon 2400+

Dysk 37.2 GB

256MB RAMU

Płyte VIA (jakas tam)

Randeon 9200 SE 64 MB RAMU

W autostarcie tylko Norton Internet Security 2005

Zależy mi na rzeczowej i jasnej odpowiedzi.

Pozdrawiam


(boczi) #2

Poczytaj cały artykuł:

http://www.searchengines.pl/phpbb203/in ... topic=5989

a sczególnie część dotyczącą programu BootVis.

Możesz także później wkleić loga z Hijackthis.

http://www.hijackthis.prv.pl


(Profesor150) #3

Ok dzieki popracuje nad tym

Złączono Posta : 03.08.2005 (Sro) 21:30

Pozwalam sobei tutaj wkleić loga jeżeli mozna.


(boczi) #4

Co do loga:

Skasuj:

Dodatkowo, pogrubiony skasuj ręcznie z dysku. W trybie awaryjnym z wyłączonym przywracaniem systemu.

Zainstaluj Service Pack 2.


(Profesor150) #5

Dzieki a moge dowiedzieć co to za syf???

Sp2 nie zainstaluje bo zamula mi kompa przy Nortonie i niech mi ktos nie pierniczy ze to bzdury bo 5 razy na czystego WinxpSP1 inStalowalem SP2 i gów*** nie potrzebuje SP2

Pozdrawiam


(Kuz5) #6

Tego nie kasuj

boczi przecież to jest od WellGet


(Profesor150) #7

Usunołem teraz wellget'a nie byl mi potrzebny czy coś jeszce w tym logu jest nie tak????


(Kuz5) #8

A dlaczego chcesz gol wywalić :?


(Profesor150) #9

Chyba nie musze juz tlumaczyć . Patrz wyżej jest on mi zupelnie zbędny :slight_smile: Zainstaluje flash get i bedzie po sprawie


(Kuz5) #10

Co patrz wyżej, to na drugi raz nie edytuj 100x posta raz piszesz tak raz co innego.

A co to za rozwiązanie, człowieku czy ty wogóle wiesz czego chcesz.


(lazikar) #11

Który ma w sobie małe co nieco.

Jak nie musisz się tłumaczyć to moze przestań pytac.

Ktoś chce ci tu pomagać.


(Profesor150) #12

Boze wiem ale zdeczka odbieglismy od tematu a posty zmienial bo np na forum mozilla mody pultają sie o pisanie 2 postow pod soba wiec ja tak nie robie. Za bardzo odbiegliśmy od tematu to jak jest z tym logiem jest jeszcze cos to wywalenia?????

Złączono Posta : 03.08.2005 (Sro) 21:56

No ok przesadzilem . Po prostu nie potrzebuje korzystac z akcelatorów . Wystarczy??? I teraz nei odbiegajmy od tematu


(lazikar) #13

O czym ty gadasz. To nie czat drogi panie. :evil:

Tu mozesz pisac sobie jeden pod drugim bo i tak ci połaczy. :smiley:


(boczi) #14

Tak, wszystko jest OK, przepraszam za pomyłkę, nie usuwaj wpisu 02.

Zawsze myślałem, że to syf, np. po TYM i innych radach na forach.


(Profesor150) #15

Jeśli tak to bardzo dziękuje za pomoc .

Pozdrawiam .


(Farall) #16

I co? Problem się rozwiązał, Windows juz się nie uruchamia za długo? Może zdradź nam co takiego zrobiłeś. Czyżby to wellget ci tak zamulał? :?


(Profesor150) #17

Z 16 przelotów poszło na 12 . Myśle ze Norton mi tak zamula bo to strasznie pożerający pamięć pakiet, lecz nie moge go usunąć bo nie mam innego pakietu do ochrony. A wszystkie które są lepsze i mniej zamulające to są płatne więc musze sie pogodzić z tym że mój windows włancza sie powoli.

Pozdrawiam .


(squeet) #18

Dobre rozwiązanie, poczytaj temat, dotyczący szybkości uruchamiania się XP:

KLIK

Tam też masz linka do tego programu...


(Profesor150) #19

No dzięki poczytaelm i z 12 wyszło na 6 . Bardzo dziękuje wszystkim za pomoc

Pozdrawiam