Witam, od pewnego czasu po wlaczeniu komputera nie moge zalogowac sie do systemu windows xp. Komputer samoczynnie restartuje sie przed albo w trakcie ladowania systemu. Probowalem uruchomic system przez opcje “Ostatnia znana dobra konfiguracja” i “tryb awaryjny”. wszystko bezskutecznie. Kiedy probuje uruchomic plyte instalacyjna systemu windows xp i wybieram z select first boot device - cd/dvd-0 komputer nie moze znaleźć plytki… (not found). Co robić? Nie znam się na komputerach na tyle db…
ja w takich przypadku wkładam plytke linux i instaluje, jesli padł system w (twoim przypadku xp) a linux sie zainstaluje i uruchomi to najprawdopodobniej tylko wina systemu i mozesz zainstalowac z innej plytki (np. nie porysowanej) windowsa xp.
na laptopie płytka normalnie się uruchamia, na pc nie, wiec to chyba nie wina płytki…
ale moze naped jest juz nie najnowszy i nie moze sobie poradzic, ja tak mam z kilkoma olytkami…
A napęd w ogóle wykrywany jest w BIOsie?
A co do tego userinit uszkodzony jest, trzeba przywrócić, zobacz przywracanie userinit
wykrywalny… a co do przywracania userinit to mam to–> expand C:\WINDOWS\system32\userinit.ex_ C:\WINDOWS\system32\userinit.exe wpisac gdzie? mozna jakos jasniej napisac?