Zastanawiam się czy do uruchomienia Sims 2 (darmowy prezent od Origin) jest potrzebna platforma Origin.Gdyż u mnie gra uruchamia się z skrótu, który jest na pulpicie a wszystkie wcześniejsze gry wymagały logowania się do platformy.Wiem, że były różne problemy z uruchomieniem Sims 2 więc może coś zmienili w sprawie uruchomienia gry.
wydaje mi się że tak.
wiekszosć gier przecież ma skrót i nie ważne czy uruchomisz ją ze skrótu czy z origin wyjdzie na to samo.
możliwe że w przypadku sims2 może być inaczej bo gra jest starsza niż origin.
ale jeżeli pobrałeś ją jako przezent przez origin to mysle że do uruchomienia jest wymagany.
do tej pory wszystkie gry jakie mam origina wymagają. (te od ea)
Właśnie u mnie Origin nie jest potrzebny do uruchamiania gry, więc sobie pomyślałem jakiś błąd ze strony Origin lub zrobili to specjalnie (problemy z uruchomieniem Sims 2)
TS2 UC nie wymaga Origina, jedynie do instalacji. Skrót uruchamia dodatek ,Rezydencje i ogrody", a TS2 nie zawierały mechanizmu logowania do Origin.
Szkoda tylko, że pierwsze uruchomienia trwało u mnie prawie 20 min włącznie z tworzeniem sima itp. tylko “włożyłem” sima do domu i koniec brak czasu xD Nie spodziewałem się, że będzie tak długo się uruchamiać na 2 letnim PC ;D dokłądnie to 10 razy dłużej niż najnowszy BF w wersji beta
origin to nie steam, i nie wszystkie gry wymagają uruchomienia klienta origin by uruchomić grę. w znaczną część gier można grać bez klienta origin, uruchamiając grę bezpośrednio przez exe samej gry
co do długości uruchamiania tak się dzieje tylko przy pierwszym uruchomieniu danej mapki (“miasteczka”, okolicy, dodatku, parceli publicznych itp.) bo tworzony jest na dysku odpowiedni plik, zawierający konfigurację całej okolicy/miasteczka (każde “miasteczko” to osobny plik). kolejne wejście na mapkę, okolice już jest znacznie szybsze.
W Steam też możesz uruchomić gry przez exe.
tak, ale wtedy sama gra załaduje klienta steam - zmienia się tylko kolejność uruchomień. nie da się uruchomić steamowskiej gry bez “pasożyta”. w przypadku origin, jest inaczej, i spora część gier jest niezależna od klienta origin
Uruchomiłem przed chwilą parę gier i można grać bez bez Steama ale ty chyba nie zrozumiałeś pytania i robisz offtop dlatego już nie odpowiadam tobie.