Szukam sprawdzonej drukarki laserowej mono 3w1 w granicach 300-400 złoty. Interesuje mnie głównie żeby była tania w eksploatacji. W ciągu miesiąca mam parę rzeczy do drukowania i brałam pod uwagę HP Deskjet 2620 za jakieś 150 złoty. Naczytałam się o tuszach przy których za 50 złoty można raptem wydrukować 50 stron. Jakoś mnie to nie przekonuje.
Ewentualnie coś droższego jeśli jest warte dopłaty. (w granicach 500 złoty)
Musisz sama przetestować, nie znam wszystkich zamienników. Przeważnie kupuję w ciemno albo najtańsze i wszystko jest elegancko
Kiedy chce być pewny dobrej jakości to wybieram ActiveJet, ale to już cena 190 zł.
Bęben jakieś 50 zł, ale wystarcza na 12 tysięcy stron (a ja realnie jeszcze rzadziej wymieniam, bo te drukarki mają licznik, ale się nie blokują), więc w domowych warunkach pewnie nigdy go nie wymienisz
Polecane Brothery są całkiem spoko i co najważniejsze - tanie w eksploatacji. Jeśli się boisz pierwszych-lepszych zamienników, wpadnij do mnie. W razie niezadowolenia zawsze możesz zareklamować, choć zdarza się to baaardzo rzadko. Pozdrawiam - DrTusz.pl
Mam jeszcze pytanie odnośnie tego BROTHER DCP-L2512D. W komentarzach w jednym ze sklepów wyczytałam, że po najnowszej aktualizacji oprogramowania w wersji K przestają na niej działać zamienniki tonerów. Można w jakiś sposób zidentyfikować z jaką wersją oprogramowania otrzymaliśmy drukarkę bez uruchamiania jej? W sensie czy jest ta informacja umieszczona gdzieś na drukarce/opakowaniu.
Nic mi o tym nie wiadomo, żeby jakiekolwiek brothery nie przyjmowały zamienników, one nie mają czipów żadnych na tonerach ani tego typu zabezpieczeń. Może @drtusz się wypowie.
Jeśli wersja softu jest z tego roku, to nie ma szans żeby ktoś już takie sprzedawał.
Poza tym nadal nie daję wiary w ten przypadkowy komentarz. Bardziej możliwe ze komuś coś się pomyliło.