Urządzenie wielofunkcyjne do domu

Witam.
Do tej pory używałem Brothera DCP-195C i służył dobrze przez kilka lat. Niestety ostatnio urządzenie padło, a ja szukam następcy.

Co moglibyście polecić w rozsądnej kwocie? Do domu myślę, że najlepsza chyba będzie atramentówka. Zależy mi, aby sprzęt posiadał łączność bezprzewodową (wifi, bluetooth?) i można było stosować tańsze zamienniki tuszów tak jak w brotherze (więc może kolejny brother?).
(Bezproblemowe działanie pod linuksem też byłoby wskazane, Brother zawsze mi działał)

Proszę o pomoc

Hmm… to może Brother Ink Benefit DCP-J105? Atramentowa, na USB i wi-fi, bardzo szybko drukuje bo aż 27 stron na minutę, podajnik mieści 100 arkuszy, cena jak na moje oko też spoko.

Jak kolor nie potrzebny to laser bierz. Brother też ma takie urządzenia (3 lata gwarancji po rejestracji) a nie jak konkurencja rok.

A jakbym chciał i kolor i laser to co brać?

Małe urządzenia laserowe zjedzą Ciebie żywcem kosztami i są zupełnie nieopłacalne. Niestety jak laser kolorowy to tylko duże maszyny (kserokopiarki). Jak kolor zostaje atrament a to już do góry kolega zaproponował fajny sprzęcik.

1 polubienie

Widzę, że już niedostępny, ale w x-komie jest jeszcze tańsza wersja (bez wifi)