Posiadam urządzenie wielofunkcyjne HP DeskJet Ink Advantage 2515. Wyskoczył mi błąd skanera, który przestał świecić i zaczął bardzo głośno pracować. Po rozebraniu drukarki okazało się, że taśma serwisowa jest uszkodzona. Teraz pytanie - czy istnieje możliwość ustawienia urządzenia, aby działało tylko i wyłącznie jako drukarka, bez skanera? Po uruchomieniu wywala mi błąd skanera, przez co nie mogę nawet drukować - skaner jest mi zbędny na tę chwilę, stąd pomysł na modyfikację, ale nie znam się na tym, dlatego pytam
Ewentualnie może ktoś z Forumowiczów orientuje się gdzie i za jaką cenę mogę dostać taśmę serwisową FOXCONN AWM 2896 80C 30V Vw-1.
Polskich hurtowników części zamiennych nie znam, więc niestety nie mogę polecić ale możesz popytać w hurtowniach elektronicznych lub informatycznych. A w “Polskim” internecie (wszelkie allegro) nie znalazłem. Więc pozostają właśnie ebay`e
Tasiemka troszkę inna, bo z jednej strony ma jedną wtyczkę, a z drugiej dwie. Właśnie nie mogę znaleźć w polskich sklepach online. Pozostają hurtownie, tak jak mówisz. Ale dzięki za zainteresowanie
Chyba, że istnieje możliwość “przeprogramowania” urządzonka, tak jak wcześniej wspominałem.