Witam! Mam problem z USB-w ogóle nie czyta kamery (Sony DCR-HC22E) zainstalowałem Picture Package- i dołączone do niego sterowniki i nic- w każdym porcie to samo.Wyskakuje:
Muszę odpalić jakoś to dziadostwo przez USB bo nie mam kabla FireWire a musze nagrać coś na zaliczenie ;/
Spróbowałem opisanych przez Was sposobów i nadal nic;/ Jak ręcznie wskazuje na sterowniki to wyskakuje,że nie można tego dodać. Nie wiem czy coś z tymi sterami,ale powinny być dobre a tu nic się nie dzieje, zero reakcji :?
Zainstalowałem… ciągle to samo. Próbowałem zainstalować poprzez Panel Ster. ale w ogole jej nie wykrywa jak podłączam. Nie wiem co jest… jutro pojade na uczelnie moze maja jakas inna… tylko boje sie ze znow bedzie to samo ;/
Po podłączeniu kamerki sprawdź w menadżerze sprzętu (Panel sterowania -> System -> Sprzęt -> Menadżer urządzeń), czy wykrywa nowe (nieznane) urządzenie.
Zainstalowałem to co podałeś,ale nadal pod “Kontroler Uniwersalnej magistrali szeregowej (USB)” jest znak zapytania i wykrzyknik… Próbowałem znów podłączyć kamere,ale to samo- nie rozpoznaje urządzenia… wziąłem inny kabel,ale to samo i to we wszystkich portach ;/
Zainstalowałem-już nie ma żadnych znaków w menedżerze urządzeń,ale nadal kamery nie czyta… dodatkowo sprawdziłem na innym kompie i to samo- nie rozpoznano… Co jest z tym złomem ;/
A w menedżerze urządzeń w widok znajdź opcję pokaż ukryte urządzenia. Teraz jej poszukaj, jeżeli jest to ją odinstaluj. Po ponownym uruchomieniu kompa powinien ją zacząć instalować od nowa.
no to chyba masz cos nie tak z kamerką; może idż z nia na gwarancję niech zobacza czy jest z nia cos nie w porzadku przeciez nic na tym nie stracisz, a zawsze mozesz zyskać, a czy to USB czyta inne urządzenia; sprawdzałes napewno ?!?