USB Root Hub -nieznane urzadzenie

Witam,

podłączyłem dziś urządzenie USB do kompa by zgrać sobie niektóre dane, ale pojawia się taki komunikat

http://img440.imageshack.us/img440/612/beztytuutd.jpg

stery mam od producenta na płytce , wiec wrzuciłem płytkę i zainstalowałem sterowniki - nic to nie dało, próbowałem restart i ponowne podłączenie , ale nic to nie dało. Czy pobierać USB Root Hub 5.0 ?

Windows XP Pro Sp3 .USB 3 porty sprawne wszystkie.

Podłącz to urządzenie bezpośrednio do komputera bez żadnych HUB-ów czy innych rozgałęziaczy.

Jest podłączone bezpośrednio do kompa przez port USB i kabelek z wtyczkami USB z portu do urządzenia.

Odłącz HUB-a.

podłączam mini kamerkę MP10 do portu USB komputera stacjonarnego przez kabelek z jednej strony z mini wtykiem do kamerki z drugiej z normalnym bezpośrednio do portu USB komputera .

Jak w stacjonarnym mam odłączyć HUB-a i po tym go przywrócić ?

U mnie na “nieznane urządzenie” o dziwo zadziałało odłączenie komputera od prądu.

to odłacz sie od forum.

Jak to podłączyć do kompa ?

Na wszystkich wejściach USB tak się dzieje?

Tak na wszystkich ten sam komunikat -2 wejścia z przodu i 2 z tyły powodują wysiedlenie tego samego komunikatu.

Próbowałeś podłączyć to urządzenie na innym pc?

Nie , ale może jeszcze dzisiaj spróbuje to napisze jakie efekty będą .

dziwne, że gdy podłącze normalnego pendrive , nie ma żadnych problemów z połączeniem. Pakiet sterów oczywiście jest zainstalowany z dostarczonej płyty CD.

Dodane 28.03.2010 (N) 17:27

no i sprawdziłem dziś na laptopie - pokazał się ten sam błąd - nierozpoznane urządzenie USB Root Hub , co teraz ?

Może jeszcze raz wrzucę sterowniki i wtedy zobaczę.