witam kupiłem z wyprzedaży DVD z złączem USB jest napisane że to 2.0 jednak zapewne jest to 1.1 (tak pisał sprzedawca)
mimo to wydaje mi się że USB powinno czytać Pendriva. a nie widzi mam komunikat no USB. Czy może się mylę?
witam kupiłem z wyprzedaży DVD z złączem USB jest napisane że to 2.0 jednak zapewne jest to 1.1 (tak pisał sprzedawca)
mimo to wydaje mi się że USB powinno czytać Pendriva. a nie widzi mam komunikat no USB. Czy może się mylę?
Pendrive jaki ma system plików? Jak NTFS to mogą być problemy.
Nie probujesz czasem podpiąć go na przedłużaczu zamiast bezpośrednio ?
Złącze USB 2.0 jest kompatybilne z urządzeniami 2.0, 1.1 i 1.0. Mi na dekoderze z USB widzi nawet kartę pamięci w telefonie. Możliwe że masz również jakieś programy zabezpieczające USB (szyfrujące) lub zwyczajnie jakiś niewiadomego pochodzenia USB -miałem przypadek że XP nie chciał go przeczytać, widział tylko jakieś urządzenie.
to jest FAT 32, podpinam bezpośrednio,
W takim razie jest jeszcze jedna opcja- Twoje DVD nie obsługuje formatu plików, jakie są na pendrivie. Niektóre sprzęty tak mają- jak nośnik jest pusty, wyskakuje komunikat informujący jakoby go w ogóle nie było. Spróbuj na pendriva wgrać parę zdjęć w formacie jpg, o różnych rozmiarach. Jeśli chodzi o filmy- różne dekodery i formaty plików, będą miały tutaj znaczenie.
Jeszcze jedno pytanie- jakiego pendriva używasz?