Usługa GeForce NOW - działanie gier na Android TV

Cześć,

Pytanie odnośnie działania usługi Geforce NOW na telewizorze Sony Android TV.
Posiadam model - Sony A8H. Z czystej ciekawości pobrałem aplikację, wybrałem na próbę pakiet bezpłatny. Uruchamiając grę w FHD podłączając kontroler Xbox series X zauważyłem, iż gra działa co najwyżej poprawnie, jednak nie czuć płynności w pełni oraz jakby było lagowanie na kontrolerze.
Posiadam szybki net po kablu 300 mb/s.

Pytanie: Czy ma to związek z najniższym pakietem usługi, czy wyższy pakiet zaoferuje płynniejszy obraz czy też może coś robię źle ?

Dzięki za odpowiedź.

Pozdrawiam.

Geforce Now to usługa strrsmingowa, tzn. Strumieniowa. Czyli to tak, jakbyś odtwarzał muzykę ze Spotify lub film z netfloksa, ale zamiast tego jest gra. Imput lag będzie.

U mnie na kompie ten tańszy pakiet chodzi bardzo płynnie, nawet w fps-y można na luzie grać. Tak na szybko przejrzałem internety i powodów braku płynności może być bardzo dużo. Czasem pomaga wyłączenie nakładki steam w grze, odłączenie kontrolera i podpięcie myszy i klawiatury, można ustawić przepustowość łącza na maksa itp itd. W darmowym planie gra odpalana jest na „średniej mocy” maszynie, spróbuj odpalić jakąś mało wymagającą grę i zobacz czy nadal są lagi.