Usługa LmHosts

Witam serdecznie. Bardzo proszę o podpowiedź gdzie znajdę takie usługi jak LmHosts i WinHttpAutoProxySvc które musze wyłączyć ponieważ zostały wykryte przez program jako zwalniające szybkość transferu w sieci. Podaje mi że konkretnie te usługi są tego problemem ale niestety nie mogę ich namierzyć. Win 7 x 64. Dzięki za podpowiedzi.

LmHosts-pomoc TCP/IP NetBIOS

WinHttpAutoProxySvc-usługa autowykrywania serwer proxy…

Popatrz manager zadań ,zakładka usługi.Wyłączyć na stałe możesz w usługach windows zalogowany jako admin.

Do smerf45 - Tak patrzyłem tam bo wyczytałem w Pomocy o tym ale nie mogę ich tam znaleźć, jako takich usług nie ma a w opisach też nie występują natomiast boję się wyłączyć potrzebnych rzeczy.

Są-poczytaj opisy.Wejdź panel ster.-narzędzia administracyjne-usługi.Popatrz po tych opisach ,co napisałem.Tam wyłączysz ,dwuklik na usługę-zakładka uruchamianie-wyłącz.Jeśli jest uruchomiona też możesz zatrzymać.

Do smerf45- Powiem Ci szczerze że spędziłem tak sporo czasu i w usługach jednych i drugich bo są one na dwóch zakładkach ale o takich konkretnych nazwach tych usług nie ma a w opisach jest to tak ujęte że chyba będe sie bawił metodą prób i błędów bo inaczej nie zlokalizuję. Dziwi mnie tylko to że pisząc w Pomocy na taki temat nie podają konkretnej nazwy usługi, tylko trzeba rzeźbić i szukać na macanego. Nie mniej dzięki za pomoc. Wszystkiego dobrego w nowym roku.

Masz przez mnie napisaną nazwę usługi-musisz tylko wejść tam gdzie napisałem.Nie patrz po tych skrótach-LMHosts,tylko po pełnych opisach.SPRAWDŹ I ZRÓB JAK RADZĘ-WIEM BO TERAZ WYŁĄCZYŁEM PomocTCP/IP…I NIE KOP JUŻ W MANAGEŻE ZADAŃ.

Wzajemnie dobrego nowego roku.

:slight_smile:

Dzięki znalazłem