Ustawienia 3dmark06


(Evolancer) #1

Witam. Mam pytanie dotyczące programu 3dmark06. Nie wiem jak go ustawić ponieważ chcę podkręcić kartę (wszystko jak w podpisie) a zabawę z O/C dopiero zaczynam. Gdy daje ustawienie testu na full i podkręcę karte z 650 na 660 to mi 3dmark daje error. A gdy ustawienia domyślne to daje nawet 800 i wszystko gra normalnie. Na ile mogę ,,bezpiecznie'' kręcić tą kartę i jakie dać ustawienia ? Czekam na odp.

Pozdro

PS: Nie pytajcie o zasilacz i wiatrak bo komp kupowany zestawem i nie wiem co dokładnie w nim siedzi. Pozdro.

EDit: Mój problem nieco sie zmienił. Otóż gdy mam podkręconego procka i ram, zmienię taktowanie karty nawet na 700 to mi wywala error w 3gmarku. A jeśli osobno podkręcam to wszystko działa. Nie znam się za bardzo ale myślę ze to może być wina zasilacza. Tak jakby za mało mocy generował. Dodam ze napięcie ramu o 0.1v podniosłem. A oto moje wyniki w 3dmarku

Sama karta podkręcona z Core 650, Shader 1625, Memory 900 na : Core 800, Shader 2000, Memory 1000

Wynik:

10922 3dmarks, SM2 5273, HDR/SM3 5024,CPU 2351

Sam procesor i ram z 2.66GHz (procek) na 3.30GHz i ram z 667MZh na 826MZh

Wyniki:

11678 3dmarks, SM2 5476, HDR/SM3 4951,CPU 2940

Co można zrobić z tym fantem ?

Czekam na odp Pozdro

PS: Testowane na defaults options 3dmark podkręcane za pomocą riva tuner i biosu


(Zajawkarz) #2

a, gdzie znalazłeś takiego potwora, ja mam też taką kartę z serii Turbo Force, i mi się udało zaledwie 9% z już podkręconej karty .. więcej nie bo widać gdzieniegdzie czarne plamy w grafice gier


(Evolancer) #3

zajawkarz , nie wiem. Wiem tylko że mi to nic w sumie nie daje bo nie mogę mieć podkręconego procka i grafiki jesdnocześnie. Tyle ze Far Cry 2 na ultra. A wracając do tematu to mi przy 850 takie plamy sie pojawiały