Ustawienia licznika Sigma BC 16.16 STS CAD

Mam do Was takie 3 pytania odnośnie tego licznika Sigma BC 16.16 STS Cad:

1. Czy kadencja ma być na liczniku pokazywana w rpm? - np. 52 rpm
  2. Dziś jechałem na rowerze i po przejechaniu 10 km na liczniku pokazał mi się napis “ETA START” - domyślam się, ale mogę się mylić, że jest domyślnie ustawiony na dojazd co 10 kilometrów do mety - końca jazdy tak ? Jeśli tak, to co zrobić żeby to albo wyłączyć całkiem albo żeby takie coś nie włączało mi się co 10 km ? Jak powinno być ustawione prawidłowo ?
  3. Do tego licznika można sobie też zainstalować na telefonie z androidem aplikację Sigma Link. Ja mam telefon Samsung A5 2017 i pobrałem sobie tę aplikację, ale coś nie mogę tego uruchomić na moim telefonie. W sensie, żeby te dane z licznika wyświetlało w tej aplikacji. Ktoś może wie jak to zrobić ? proszę Was o pomoc w tej sprawie.

Tak, obroty na minutę. Masz 2 opcje: aktualna kadencja i średnia kadencja.

Wszystko powinno być w instrukcji. ETA to przewidywany czas dojazdu do celu

A czy wiesz może jak wyłączyć w tym liczniku pokazywanie zaoszczędzonego paliwa ?

Nie, Mam trochę inny model i tej funkcji nie mam, ale jeśli można wyłączyć to powinno być w instrukcji.

Co do ustawień ETA najlepsze jest to, ze można by w ustawieniach licznika dac 000,00 km\h. Ale po wyjściu z ustawień ustawiona wartość wraca do ustawienia 100,00 km\h. Dlaczego ? Czy jak dam same 9 to będzie dobrze ?

Dlaczego moje posty zniknęły?

Zadałem pytanie:

Co do ustawień ETA najlepsze jest to, ze można by w ustawieniach licznika dac 000,00 km\h. Ale po wyjściu z ustawień ustawiona wartość wraca do ustawienia 100,00 km\h. Dlaczego ? Czy jak dam same 9-tki to będzie dobrze ?

Masz licznik przewodowy czy bez przewodowy ?

Nie chcę mi się przepisywać instrukcji. Jeśli jej nie masz to sprawdź w internecie. Jest dostępna.

Mam jeden i drugi.

Czy u Ciebie też w liczniku bez przewodowym są opóźnienia ? że prędkość aktualną pokazuje po sekundzie, a żeby pokazał kadencje aktualną to po 3 sekundach czasem 2 a czasem 4 sekundach ? i dlaczego kadencje nie pokazuje od 10 rpm tylko od razu od 60 lub 65 rpm ?

Małe opóźnienia są, w końcu magnes musi zrobić “kółko”

Żeby nie zaniżać średniej kadencji. W końcu nikt nie jeździ z kadencją np. 10.

Czy używasz może do tego licznika aplikacji sigma link ? i wiesz może jak ta aplikacja ma działać ? Czy trzeba po każdej jeździe na rowerze skanować licznik telefonem, żeby tam były dane z licznika w tej aplikacji ? czy można to jakoś ustawić, żeby się też od razu to zapisywało automatycznie w tej aplikacji ? Który licznik jest lepszy ? przewodowy czy bez przewodowy ?

Nie.

Zależy od twoich preferencji. W przewodowym nie wymieniasz baterii w sensorze, która potrafi się wyczerpać bez uprzedzenia, a w bezprzewodowym nie martwisz się prowadzeniem i zerwaniem kabla.

1 polubienie