Ustawienia spersonalizowane problemik

(Krzycho B) #1

Co jakis czas (30s - 2 min) wyskakuje mi okno ustawienia spersonalizowane i w tym momencie komp lapie taka zamule ze sie nie da pracowac(matlab przestaje dzialac) znika pasek startu z pulpitu ikony, ogolnie bajzel. Przeczytalem do tej pory ze jest to rootkit. Przeszukalem moje logi w poszukiwaniu podobnych wpisow innych ludzi ktorzy mieli podobny problemjednak nic nie znalazlem, komp jest mi bardzo potrzebny(a szczegolnie jego moc przerobowa) wiec prosilbym o jakies szybkie rady co zrobic zeby reanimowac kompa;)

log z combofixa

http://wklej.org/id/cc3d45ac49

log z hijackthis’a

http://wklej.org/id/f2e9ac1a8b

wielkie dzieki za wszystkie rady i porady :slight_smile:

(huber2t) #2

fix w hijackthis

otwórz notatnik i wklej

Z menu Notatnika -> Plik -> Zapisz jako -> Zmień rozszerzenie z .txt na wszystkie pliki -> zapisz pod nazwą Fix.reg

Uruchom ten plik, uruchom ponownie komputer

Przeczyść komputer Ccleanerem

Wykonaj optymalizację autostartu

Wyłącz i włącz przywracanie systemu na wszystkich dyskach. Instrukcja

Przeskanuj obszar mojego komputera http://www.kaspersky.pl/virusscanner.html (uruchom przez IE) Daj raport z niego na forum

lub

Dr.WEB CureIt!

(Marcinch7) #3

Start, Uruchom… i wpisz CMD

potem w czarnej konsoli wpisz :

Enter i wpisz

Plik wstaw na forum, zobaczymy czy w procesach OK…

(Krzycho B) #4

juz wszystko dziala :slight_smile: dzieki wielkie, uratowaliscie moje dupsko na studiach :slight_smile:

(huber2t) #5

Przesmanuj antywirusem i daj z niego log na forum