Witam. Tak jak w temacie, zrobiłem bootowalnego pendrive poprzez program WIN TO FLASH, jest to system WINDOWS XP. I teraz jak wchodzę do BIOS-u to mam 11 opcji do wyboru i nie wiem, którą wybrać żeby zaczęlo bootować się z pena; mam cos takiego:
FIRST BOOT DEVICE:
DISABLED
FLOOPY
LS120
HARD DISK
CDROM
ZIP
USB-FDD
USB-ZIP
USB-CDROM
USB-HDD
LAN
I które mam wybrać, żeby boot był z pena? Mój typ BIOS-u to Award Software International F4.
Najlepiej w BIOS-ie ustaw Enabled Boot Menu F12 - nie musisz się martwić o bootowanie -przy starcie naciskasz F12 i wybierasz twój pendrive - będzie opisany nazwą marki i pojemnością. Kolejność bootowania zostaw jaką masz.
Aha. Coś nie chce mi się zbootować Jak powinno wyglądać bootowanie z pena? Czy tak samo jak z płyty? Bo jak z płyty jest to pojawia się “boot from cd/dvd > nacisnij dowolny klawisz, aby uruchomic instalacje…”, a z pena jak> Wydaje mi sie, ze poprawnie zrobilem bootowalnego pena, mam takie pliki na nim:
Coś źle zrobiłem albo robię? Ustawiłem na USB-HDD i nic nie rusza…
Podobno na niektórych komputerach bootuje się z ustawienia USB-ZIP. Możesz spróbować. Ja zawsze na swoim laptopie bootuję z USB-HDD. Poza tym na moim pendrivie mam aż 7 folderów i 7 plików, więc ten obrazek mam zupełnie inny, ale robiłem na podstawie tego: http://walendowski.com/2009/02/19/insta … eci-flash/