Usunięcie danych osobowych

Witam,

Chciałabym sie zapytać czy ktoś wie może jak można usunąć swoje dane osobowe z portali takich jak Twoje-nagrody.pl czy planet49?

Czy moje dane osobowe mogą być aktualizowane, poprawiane w celu identyfikacji bądź też usuwane?

Masz w każdej chwili możliwość zmiany swoich danych przy użyciu adresu e-mail. Możesz również skasować swoje dane; w tym celu prosimy Cię o przesłanie maila na adres . info@planet49.pl

obie strony to ten sam organizator

Zmartwię Cię. Osoba zarządzająca Twoimi danymi może odmówić ich usunięcia i ma do tego pełne prawo.

Powodem przeważnie jest koszt poniesiony na ich zebranie, przechowywanie i administrację, technologię, itp itd.

No właśnie! napisałam pod adres ktory podsunął mi antiferno i już 3 dni czekam na odpowiedź. Chyba już po prostu przepadło!

BTW Wielkie Wam dzięki za pomoc w temacie

Na odpowiedź mają 30 dni kalendarzowych. I głupotą jest twierdzenie że danych nie można usunąć! Każdy ma do tego prawo, jedynym wyjątkiem są instytucje państwowe jak US, UM itp. Jeżeli ktoś Ci mówi że nie może. lub nie chce usunąć danych osobowych to piszesz że sprawa ląduje w sądzie a tam 100/100 jest wygranych. Proszę sobie poczytać nasze ustawy o ochronie danych osobowych i nie gadać głupot.

BTW, czekasz 3 dni bo weekend jest, nikt nie ma obowiązku odpisywać na takie wiadomości 24h/dobę

Wystarczy jeden e-mail do tej instytucji i firma może skończyć nawet za kratami za łamanie prawa.

W przypadku gdy według regulaminu usługi masz prawo do usunięcia danych a administrator nie wyraża na to zgody:

Więc proszę nie opowiadać bajek o kosztach utrzymania bazy danych, to są koszty działalności gospodarczej! Nie ma działalności? Zgłosić do US złodzieja.