Bo to zależy od motywu. Najprościej jest zmienić na format - .../motoryzacja/page/2 wystarczy ustawić tak zwane pretty permalinks.
Jeśli chcesz to zmienić tak jak podałeś w przykładzie to musisz edytować szablon - konkretnie sposób w jaki generowane są linki paginacji. Prawdopodobnie jest to robione przy użyciu funkcji paginate_links w tedy wystarczy zmienić jeden z atrybutów format na wartość /%#%. Teraz trzeba tylko dodać odpowiednie reguły rewrite, najlepiej w wordpressie, a nie htaccess.
Tak jest właśnie generowane przez paginate_links, tylko że jak zmienię format na %#% to wtedy nie ma takiej strony. W jaki sposób mogę dodać do wordpressa regułę żeby strona była generowana po zmianie formatu?
Chce osiągnąć efekt żeby przy paginacji usuwało słowo “?=page” z url tylko że ?=page jest w kategorii i podkategorii czyli /specjalizacja/motoryzacja/2
O tą o której wspominałem wcześniej czyli pretty permalinks.
Podpowiada tyle, że to nie będzie działało bo robisz coś po swojemu, a nie to co Ci się pisze, albo podpowiada. W sumie to już się do tego przyzwyczaiłem bo to nie pierwszy raz. Zastanawiam się tylko po co piszesz na forum o pomoc skoro w ogóle nie korzystasz z rozwiązań które dostajesz.
Wklepiesz coś po swojemu bo wiesz lepiej i skwitujesz, że nie działa, albo zrobisz tylko połowę z tego co Ci się napisze. Nie wiadomo co w końcu nie działa, co zrobiłeś, a czego nie, no i czemu coś nie działa.
Zmieniłem format w paginacji. We wcześniejszym poście podałem htaccess ale taki jaki był domyślnie, obecnie z zastosowaniem się Twoich porad wygląda tak