Usunięcie sterowników myszki

Witam. Chicałbym otrzymać od was pomoc. Otóż moja myszka Logitech z niewidzialną optyką nie działa na moim komputerze (laptopie) z nie wiadomych przyczyn. Sprawdzałem na innym komputerze (też laptopie) i działała normalnie, a u mnie nie. Chicałem odinstalować od niej sterowniki, lecz w ogóle nie ma innych myszy prócz smart-pad PS/2. Taki sam problem mam z kartą SDHC tylko w tym przypadku w urządzeniach przenośnych jest przy niej wykrzyknik. Pomogłby ktoś? Z góry dzięki!

Z pomocą tego poradnika wyświetl ukryte/nieaktywne urządzenia w menedżerze urządzeń. Następnie poszukaj sterownika od swojej myszki i go usuń. Jak podłączasz urządzenie pod USB 3.0, a masz dostępne porty 2.0, to podłącz pod 2.0.

A i tak przy okazji. Mysz optyczna (diodowa), to jest ta, która “świeci” a laserowa to ta, która nie świeci. :slight_smile:

Pod myszką gdzie powinien być owy ,laser, jest napis Invisibly Optic ale to nie wazne nie moge znalezc swoich sterownikow.

Pod jakimi kategoriami szukałeś sterowników? Na pewno włączyłeś pokazywanie wszystkich sterowników?

Samsung RV515 pod wszystkimi szukałem sterowników ale nie znalazłem z włączoną opcją. Zauwazyłem też, że w dziale urządzenia interfejsu HID czasami sa 4 ,woluminy, a czasami jest tylko 1. W dziale mysz tak samo czasami sie znajduje tylko touchpad ale też mysz zgodna z HID.

Podaj identyfikatory sprzętu, przy którym jest wykrzyknik. Usuń sterownik od “mysz zgodna z HID”.