Usunięcie/wpisanie hasła administratora bez klawiatury

Wiec tak, moja dziewczyna ma dosyć spory problem. Komputer grat, ledwo się już uruchamia i jeśli w ogole zaskoczy to zatrzymuje sie na wpisywaniu hasła użytkownika. Hasło oczywiście zna, ale … klawiatura nie działa i nie da sie go wpisać… Nic nie działa… żaden klawisz. Próbowała restartować nie wiadomo ile razy, podłaczać od nowa klawe i nic. Naprawa nie wchodzi w grę, bo już był tyle razy ten komp naprawiany że nie chcą się zgodzić jej rodzice na koleją naprawę… Jest jakiś sposób aby usunąc to hasło albo w inny sposób je wpisać?

Dzięki z góry za pomoc.

PS: System Windows XP

w winxp jest takie coś jak dyskietka resetowania hasła można by ją zrobić na innym kompie (oczywiście wpisując właściwe hasło) i wykorzystać do zmiany hasła admina

Hm… ok, możesz podać linka do instrukcji jak to zrobić albo napisać? Wiesz… ja nie dam rady tego zrobić bo jestem w innym mieście a ona cóz… informatyk z niej nie jest i nie chce się ładować w jakieś skomplikowane rzeczy.

PS: Ale mnie nie chodzi o zmiane hasła tylko o wpisanie go żeby móc w ogóle korzystać z kompa.

A próbowaliście najprostszej rzeczy, czyli… zmiany klawiatury?

aby zrobić dyskietkę resetowania hasła MUSISZ znać hasło (złamać też się da ale to inna bajka) jak masz w systemie konta użytkowników w menu po lewej “zadania pokrewne” jest opcja zapobiegaj zapominaniu hasła wyświetli ci się kreator postępujesz zgodnie z nim :smiley:

można zresetować hasło nie pamiętam teraz programu więc poszukaj na googlach

Ech, przecież napisałem że ona hasło ZNA tylko nie da się go wpisać… Więc co mi da resetowanie hasła? Co do klawiatury to ona działa , przestaje działać jedynie przy wpisywaniu hasła użytkownika, po zalogowaniu normalnie działa , to wina na pewno kompa, nie klawiatury… (już raz tak miała ale znajomy jakimś cudem ominął wpisywanie hasła).

A podczas logowania w trybie awaryjnym też nie działa?

Domyślam się że to klawiatura na PS2 - wyciągi wtyczkę, przedmuchaj.

A koniecznie zależy Ci na tym, żeby hasło pozostało na komputerze? Jeśli tak, to powyższe rady techniczne.

Jeśli nie, to usuń to hasło, albo zrób autologowanie do systemu: viewtopic.php?t=19574

można również dodać do rejestru wpis samologujący ale do tego (jak i do instalacji jakiś programów) trzeba się zalogować :stuck_out_tongue:

Reset hasła da Ci to, że będziesz mógł włączyć Windowsa bez podawania hasła. A co do tego problemu to raczej chyba sprawdź wtyczkę klawiatury PS2 czy nie ma skrzywionego któregoś z bolców!

Ok, powiem jej żeby sprawdziła ta wtyczkę , klawiatura działa, tylko komputer jakby się zacinał przy użytkowniku. Nie da się wejść w tryb awaryjny bo żadne F2 , F10 itp nie chcą się włączyć. Kilka tygodni temu był ten sam błąd , jakoś udało wejść w BIOSA i tam klawiatura normalnie działala , po zalogowaniu się też, tylko w momencie wpisywania hasła się komputer zacina, wczoraj udało jej się wpisać 1 literę i koniec, komputer się zacial .

PS: Jeśli by sie udało jednak wejśc w tryb awaryjny to komputer normalnie sie uruchamia bez wpisywania hasła? Da się wtedy usunąc hasło?