Wiec tak, moja dziewczyna ma dosyć spory problem. Komputer grat, ledwo się już uruchamia i jeśli w ogole zaskoczy to zatrzymuje sie na wpisywaniu hasła użytkownika. Hasło oczywiście zna, ale … klawiatura nie działa i nie da sie go wpisać… Nic nie działa… żaden klawisz. Próbowała restartować nie wiadomo ile razy, podłaczać od nowa klawe i nic. Naprawa nie wchodzi w grę, bo już był tyle razy ten komp naprawiany że nie chcą się zgodzić jej rodzice na koleją naprawę… Jest jakiś sposób aby usunąc to hasło albo w inny sposób je wpisać?
w winxp jest takie coś jak dyskietka resetowania hasła można by ją zrobić na innym kompie (oczywiście wpisując właściwe hasło) i wykorzystać do zmiany hasła admina
Hm… ok, możesz podać linka do instrukcji jak to zrobić albo napisać? Wiesz… ja nie dam rady tego zrobić bo jestem w innym mieście a ona cóz… informatyk z niej nie jest i nie chce się ładować w jakieś skomplikowane rzeczy.
PS: Ale mnie nie chodzi o zmiane hasła tylko o wpisanie go żeby móc w ogóle korzystać z kompa.
aby zrobić dyskietkę resetowania hasła MUSISZ znać hasło (złamać też się da ale to inna bajka) jak masz w systemie konta użytkowników w menu po lewej “zadania pokrewne” jest opcja zapobiegaj zapominaniu hasła wyświetli ci się kreator postępujesz zgodnie z nim
Ech, przecież napisałem że ona hasło ZNA tylko nie da się go wpisać… Więc co mi da resetowanie hasła? Co do klawiatury to ona działa , przestaje działać jedynie przy wpisywaniu hasła użytkownika, po zalogowaniu normalnie działa , to wina na pewno kompa, nie klawiatury… (już raz tak miała ale znajomy jakimś cudem ominął wpisywanie hasła).
Reset hasła da Ci to, że będziesz mógł włączyć Windowsa bez podawania hasła. A co do tego problemu to raczej chyba sprawdź wtyczkę klawiatury PS2 czy nie ma skrzywionego któregoś z bolców!
Ok, powiem jej żeby sprawdziła ta wtyczkę , klawiatura działa, tylko komputer jakby się zacinał przy użytkowniku. Nie da się wejść w tryb awaryjny bo żadne F2 , F10 itp nie chcą się włączyć. Kilka tygodni temu był ten sam błąd , jakoś udało wejść w BIOSA i tam klawiatura normalnie działala , po zalogowaniu się też, tylko w momencie wpisywania hasła się komputer zacina, wczoraj udało jej się wpisać 1 literę i koniec, komputer się zacial .
PS: Jeśli by sie udało jednak wejśc w tryb awaryjny to komputer normalnie sie uruchamia bez wpisywania hasła? Da się wtedy usunąc hasło?