Usuwani windows xp z dysku c

Po formacie:

Jeśli WIN sie nie odpali to:

Startujesz z konsoli odzyskiwania i wpisujesz (po każdym ENTER):

cd C:\

bootcfg /rebuild

gdzie C jest literą partycji systemowej, czyli u ciebie będzie to z tego co pamietam “E”

czyli:

cd e:\

bootcfg /rebuild

czy jest mozliwe ze wirus zmienil mi haslo administratora.Mialem ostry atak wirusa jakis miesiac temu poszedl format d format e i dlatego zainstalowalem win ana e a teraz nie moge sie zalogowac do e jako administrator. pewnie jeszcze cos siedzi w c. a mozna odzyskac haslo administratora?

Np. Active Passwort Cheanger.

Podczas instalacji napewno nie podałeś hasła? To raz a dwa chodzi o hasło Admina w Konsoli Odzyskiwania czy normalnie podczas uruchamiania windowsa???

Pisz dokładniej i składniej bo ciężko zozczytać o co ci chodzi.

Co do wirusów to podawałeś logi z HJT i Combo? Jeśli nie to wrzuć teraz. Zeskanuj a logi wrzuć na:

http://wklej.org/

i podaj linki.

chodzi o haslo admina w konsoli a logi postaram sie wgrac

A ja w dalszym ciągu czekam na screena :slight_smile: może się doczekam…

To może przy okazji wrzuć jeszcze screena z programu Process Explorer - tylko tak, żeby ścieżki do plików było widać. Głowę dajesz, że wiesz który system odpaliłeś ? :smiley:

Jeśli chodzi o Konsole to sprawa jest prosta.

Zakładam że komp uruchamia się normalnie.

WIN XP PRO

Start>>Uruchom>>secpol.msc>>Zasady Lokalne>>Opcje Zabezpieczeń>>Konsola Odzys. zezwalaj na automatyczne logowanie admin.

WŁĄCZ tą usługe.

WIN XP HOME

Start>>Uruchom>>Regedit>>HKEY_LOCAL_MACHINE\software\microsoft\windows nt\current version\setup\recovery console

W tym kluczu klikasz 2x na wpis “SecurityLevel” i wpisz wartośc 1

Problem wynika z tego że konsola nie jest kompatybilna z rejestrem.

Jak to zrobisz to konsola poleci.

do kitu z takimi radami. probowalem zrobic loga z combofix i posypal mi sie system na e tym dysku zewnetrznym na ktorym pracowalem. zainstalowalem wiec nowego wina na c problem w tym ze jak sie zaloguje do wina z dysku c to nie moge wejsc w dysk e .

otrzymuje komunikat :odmowa dostepu.

a na tym dysku mialem wiekszosc danych.

Do tego wina z dysku e moge sie zalogowac ale trwa to strasznie dlugo i baaardzo powoli dziala.

Klos jestem pewien do ktorego win sie loguje bo sa inne pulpity.

co wy na to?

To napewno nie od ComboFix. Trzeba było już na początku robić tak jak piszemy. Jeśli chciałeś zrobić poprostu format na C to miałeś instrukcje do konsoli. Nie skożystałeś tylko kombinowałes…

snajper77 , spróbuj przejąć partycję na własność:

http://support.microsoft.com/default.aspx/kb/308421/pl

Jeśli masz system XP Home Edition, musisz wejść do trybu awaryjnego i zalogować się jako administartor. Aby wejść do trybu awaryjnego, przed bootem Windowsa (ekran z logiem win i tym przelatującym paseczkiem) naciśnij klawisz F8 i wybierz z listy Tryb awaryjny.

matusia przeczytaj moje poprzednie posty to zobaczysz ze probowalem.wczoraj odpalilem konsole i przeskanowalem wszystkie dyski chkdsk i na kazdym naprawil przynajmiej 1 blad. mam dostep do dysku d tak wiec wszystko wraca do normy. teraz zrobie format d i format e i zostawie jednak win na c. a potem dam tak na wszelki wypadek logi zeby wykluczyc wirusy. Ale to dopiero za jakies 5 tygodni jak wroce z urlopu. Dzieki wszystkim za pomoc