Usuwanie folderu bez usuwania jego zawartości


(Voltinus) #1

Witam,

czy da się usunąć folder bez usuwania jego zawartości? Chodzi mi o to, że jeśli usunę ten folder, to pliki w nim przeskoczą o katalog wyżej, np.: mam folder aaa/bbb. Po usunięciu folderu bbb pliki z niego przeskoczą do folderu aaa. Potrzebne mi to, bo mam katalog, a w nim mnóstwo podkatalogów z kolejnymi podkatalogami z pojedynczymi plikami, a nie chce mi się tego wszystkiego przerzucać, bo to zajmie kupę czasu.


(falcon89) #2

Jeśli usuniesz folder, to usuniesz też jego zawartość.


(Mateuszpyrczak) #3

To “wyjmij” wszystkie pliki z folderu i wtedy go usuń :slight_smile: Po co kombinować.


(Voltinus) #4

Ja mam tych folderów kilkadziesiąt i zamie to dużo czasu.


(falcon89) #5

Zaznacz wszystko (Ctrl + A) w folderze który chcesz usunąć, następnie Ctrl + X i wklej (Ctrl + V) tam gdzie chcesz.


(Voltinus) #6

… Ja to wszystko wiem, ale chodzi mi o to, że np.: w folderze “a” jest kilkadziesiąt podfolderów. W każdym z tych podfolderów jest kolejny podfolder a w nim plik. Chcę usunąć wszystkie podfoldery, ale żeby wszystkie pliki, które były w tych podfolderach były w folderze “a”.

EDIT:

Już sobie poradziłem. W prawym górnym rogu okna z zawartością folderu wpisałem .mp3 i wszystko skopiowałem do innego folderu. Temat do zamknięcia.


(GeloXD) #7

Dla potomnych pobierasz total commander bo wiedze ze chciales zrobic to samo jak ja, czyli miec
np. wykonwaca Flyleaf (folder) - > wszystkie mp3 bez podfolderów albumów

Najlepiej robisz to tak :smiley:

  1. Odpalasz total commander
    wchodzisz do folderu klikasz ctrl + b zaznaczasz mp3 ctrl x wycinasz cofasz sie wyzej poziom, potem znow do tego folderu i wklejasz pliki
    Lub robisz to samo ale otwierasz w dwoch panalach te same foldery i masz to latwo zrobione, pamietaj ze najpierw przenosisz a potem wywalasz te foldery albumow :smiley:
    ulatwil mi ten program prace dosc szybko, ale i tak t rzeba napisac w przyszlosci jakis skrypt zeby to wszystko sam ogarnal