Witam
Czy wie ktoś może, jak usunąć stare (często niepotrzebne) ikonki z paska Tray’u (tam gdzie zegar) ??
Pozdrawiam
Condor15
Witam
Czy wie ktoś może, jak usunąć stare (często niepotrzebne) ikonki z paska Tray’u (tam gdzie zegar) ??
Pozdrawiam
Condor15
Jaki masz system operacyjny? Jak XP to nie ma żednego prblemu. Robisz tak:
Prawoklik na puste miejsce na pasu zadań i własciwości. Potem ptaszkujesz “Ukryj ikony nieaktywne”. Możesz jeszcze dostosować je do swoich potrzeb. Klikasz na Dostosuj i przy każdej ikonie masz do wyboru:
2)Zawsze ukryty,
3)Zawsze widoczny.
Tam są ikony programów, które uruchamiają się z systemem. W większości z nich możesz się ich pozbyć także gdy klikaniesz prawym przyciskiem myszy na daną ikone i odznaczasz zeby nie uruchamiały się z systemem.
Tak, mam Windows XP. CHodzi mi jednak o to, aby całkowicie usunąć te ikony. Niechodzi mi o ukrywanie tylko SKASOWANIE.
Pozdrawiam
Condor15
wylacz te programy, co wyswietlaja ikonki w trayu…
Chociaz nie zawsze sie oplaca (np. jak wywalisz ikonke od klawiatury [jesli masz multimedialna], to nie zawsze beda dzialaly te dodatkowe klawisze)…
To są ikony działajacych programów i procesów. Spróbuj w start-uruchom wpisz msconfig i odznacz niepotrzebne usługi.
Tylko nie usuń czegoś potrzebnego. Możesz mieć problemy z innymi ważnymi aplikacjiami. Usuń tylko to co wiesz co to jest.
Złączono Posta : 11.07.2006 (Wto) 16:38
Albo tak jak podał dareks8. Na końcu jest zakładka Uruchamianie.
Chcesz je całkowicie usunąć , aby się nie wyświetlały (czyli ukryć) czy usunąć programy bo już z nich nie korzystasz?
Jeśli usunie się programy to ikonki w trayu też nie będą się pokazywać.
Jeśli ciągnie korzystasz z tych programów to najprawdopodobniej gdzieś w opcjach programu jest opcja odpowiedzialna za wyświetlanie ikonki więc poszukaj.
Jeśli chcesz jednak tylko ukryć ikonkę to poszukamy odpowiednich programów do tego celu ;]
programy z taka opcja mozna policzyc na palcach…
Qjawa , przeciez o tym pisalem
HOLA!
Pozdrawiam.
Mam program m.in bearshare, bitcomet, itp. Chodzi mi o to a by usunąć te elementy: w pasku tray prawy przycisk myszy:WŁAŚCIWOŚCI i tam opcja:DOSTOSUJ i te wszystkie elementy, zarówno bierzące jak i poprzednie.
Sam jesteś dzieciak i chyba jeszcze czytać się nie nauczyłeś. A może wolisz obrazki?
Na pasku, przy zegarku wyswietlają się ikonki tylko od aktywnych procesów, wiec
nie mogą być stare. Chyba, że chodzi ci o coś innego i się nie rozumiemy.
OTy - kosmos.
Jak tak dalej pójdzie cały temat pójdzie do kosza.JNJN
A w czym one Ci przeszkadzają, jeżeli można wiedzieć?
Ja u siebie naliczyłem 26 i jest spoko. Jak chcesz się także ich pozbyć to zrób formata i nie instaluj już żadnych programów co do autostartu się pchają.
Chyba zrozumiałem o co ci chodzi. Wyraziłeś się nieprecyzyjnie. Te ikony nie wyświetlają ci się w trayu obok zegara. Chodzi ci o listę elementy bieżące i elementy poprzednie
Ale to chyba tylko edycja rejestru pomoże.
Złączono Posta : 11.07.2006 (Wto) 17:43
właśnie,
ale tak z ciekawości sam bym się dowiedział jak je usunać?
Właśnie, właśnie. Jeśli ktoś niewie czegoś na dany temat to się niewypowiada-taka powinna byc zasada, a jeśli chodzi o to czy mi to przeszkadza?-to bez znaczenia. Poprostu chciałem to wiedzieć. Jesli jednak nikt niewie jak to zrobić-trudno, choć nadal bedę sam szukal wyjaśnienia na to.
Mimo wszystko dziękuję użytkowikom za to, że starali się mi pomóc.
Pozdrawiam
Condor15
Jednak udało mi się rozwiązać ten proble. “lecz to wysiłek daj satysfakcje wyzwania”-święte słowa. A tu pisze wam jak to należało zrobić :
Znajdź klucz HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\ Explorer\TrayNotify, po czym usuń oba klucze “IconStreams” i “PastIconsStream”.
Następnie naciśnij ctrl+alt+del i w Menadżerze zadań Windows zamknij proces explorer.exe.
Po czym kliknij na Plik->nowe zadanie i wpisz explorer.exe, to powinno wyczyścić listę :-).
Pozdawiam
Condor15