Usuwanie zbędnych plików z dysku C

Robię czystki w moim laptopie i nie chciałabym usunąć potrzebnych plików dlatego wrzucam fotkę zawartości mojego dysku i proszę o pomoc co mogę z tego usunąć. Muzyka i video będą przerzucone na chmurę ale chodzi mi bardziej mnie interesuje Mini Tool recovery for Android dlaczego zajmuje tyle miejsca ?

Zapewne są to przywrócone partycje z telefonu. Sttzelam bo nigdy nie korzystałem z tego programu.

Robiony był jakiś backup telefonu z Androidem? Przenieś to sobie na dysk USB i tyle. Dyski 1-2TB są teraz relatywnie tanie.

Był robiony backup czyli spokojnie mogę to usunąć ?

@majka420 Jakim programem dostałaś taki podgląd jak na screenie ?

Wygląda na SpaceMonger

Jak Ci ten backup nie jest potrzebny, to usuń. Do takich celów jednak warto mieć dysk USB i potrzymać takie rzeczy chociaż chwilę - dzień po tym jak usuniesz wyjdzie, że był Ci jednak potrzebny ten backup.

Raczej SpaceSniffer

1 polubienie

To SpaceSniffer

Wyłącz kosz na wszystkich dyskach - usuwaj bez komunikatu - jest to we właściwościach kosza na pulpicie.
Zawartość folderu download w software distribution - wyczyść.
Razem to zwolnisz prawie 30GB.
Atam będziesz dywagować - przy takiej ilości appdata - świadczy o dużo śmieciach. Użyj privazer portable - ustaw - podczas analizowania wysoki priorytet i w dwadzieścia parę minut wyzamiatasz z milion logów, stare pliki, pozostałości po poprzedniej instalacji systemu.
Uważaj - gdy nie zaznaczysz wyłączenia hibernacji, to program Ci włączy.
HDD, czy SSD - to obojętnie.
Potem utworzysz punkt przywracania systemu i usuniesz poprzednie.

Spacesniffer można jeszcze ustawiać. Edit - configure - zaznaczyć dwie pozycje od dołu w okienku ustawień,
To ustawienie pokazuje zarezerwowaną przestrzeń na dysku, czyli faktycznie - ile jest dostępnego miejsca.

Temat nieaktualny musiałam na nowo postawić system.