Uszkodzenie systemu spowodowane (prawdopodobnie) resetami

Witam,
Dzisiaj wieczorem (01.05) mój komputer zaczął się zachowywać dziwnie, na ekranie zaczęły pojawiać się paski, jakby od karty graficznej zapełniające cały ekran (zdarzyło się to 2 razy podczas grania w gry, przeglądając internet również pojawiały się te paski ale nie zacinały komputera, podczas drugiego wyskoczył bluescreen MEMORY_MANAGAMENT), po resecie Windows nie chciał się już uruchomić, plik SrtTrial.txt wskazuje na uszkodzenie pliku bootres.dll, naprawa poprzez komendy sfc /scannow oraz chkdsk /f nie przynoszą skutku. Co lepsze, uruchomienie systemu w trybie awaryjnym (z siecią/wierszem polecenia) udaje się, ale sfc nadal nie pokazuje żadnych błędów na dysku. Próbowałem również dociskać kable od dysku twardego/karty graficznej, na razie paski nie wyskakują.
Co mogę zrobić w takiej sytuacji ?
Pozdrawiam.

Hej,

Prawdopodobnie karta graficzna została uszkodzona - takie artefakty najczęściej oznaczają uszkodzenia pamięci RAM karty graficznej. Na początek podaj specyfikację sprzętu.

Czy na płycie głównej masz kartę zintegrowaną? Jeśli tak, wyciągnij dedykowaną, przełącz monitor do zintegrowanej i spróbuj uruchomić komputer.

Pozdrawiam,
Dimatheus

2 polubienia

Spróbuj naprawić obraz systemu przechowywany na komputerze. Jak nie chce Ci się pisać poleceń można użyć tego:
https://www.instalki.pl/programy/download/Windows/narzedzia_systemowe/FixWin_dla_Windows_10.html

Próbowałem przywrócić system tym programem, nie przyniosło to skutku.
Specyfikacja:
Karta graficzna: Radeon R9 270XOC
Procesor : Core I5-4570
Płyta główna: MSI B85-G43
Zasilacz: XFX TS 550W
RAM: 2x4GB BLS2CP4G3D1609DS1S00CEU
EDIT
Po wyjęciu grafiki i zmiany na zintegrowaną system ruszył normalnie, to jednak wina karty