Ostatnio, gdy uruchomiłem pewien dźwięk ( nie ma zanczenia ) to głośniki podłączone do mojego laptopa zaczęły szumieć; chrapać, jednak to szybko mineło.
Gdy je odłączyłem, sprawdzałem, czy problem występuje z wbudowanymi głośnikami… to samo. Nie zrozumcie mnie źle… To było chwilowe niedomaganie. Po ponownym uruchomieniu dźwięku byłu już dobrze, jednak zauważyłem, że teraz dźwięk ( np.muzyka z Winampa ) jest jakiś taki ostry, przeszywający… po krótkim czasie zaczynają boleć mnie uszy i głowa. Nie jestem pewny, ale jak odłączam kamerę internetową od laptopa to wszystko wydaje się być w porządku ( ostatnio kupiłem). Może to konflikt urządzeń…
Karta dźwiękowa : Realtek HD Audio ALC268 ( już próbowałem ponownego wygrywania najnowszych sterowników) - zintegrowana.
Może się , uszkodziła, ?
Jakieś pomysły ? I oczywiście dziękuję z góry za pomoc ( niech wam będzie ).
-Odtwarzacz nie ma znaczenia ( nawet przy braku muzyki występują te ,dolegliwości,).
-Laptop Fujitsu Siemens V5535.
-Kamera internetowa Logitech QuickCam Pro 9000 ( najnowsze sterowniki ze strony Logitecha), obecnie korzystam ze: Skype, Tlen.pl, Gadu-Gadu, ICQ, Windows Live Messenger, Pico Phone, ooVoo.
-Karta dźwiękowa ( najnowsze sterowniki ze strony Realteka ).
-Jedyna paczka z kodekami jaką instalowałem to XP Codec Pack ( najnowsza wersja ).