Witam.
Dzisiaj z ciekawości odpaliłem na starym komputerze CrystalDiskInfo i pokazał mi coś takiego.
Słyszałem wiele o zerowaniu dysku.
Czy w tym przypadku jest jakaś szansa, że zerowanie usunie te błędy.
Witam.
Dzisiaj z ciekawości odpaliłem na starym komputerze CrystalDiskInfo i pokazał mi coś takiego.
Słyszałem wiele o zerowaniu dysku.
Czy w tym przypadku jest jakaś szansa, że zerowanie usunie te błędy.
Dysku ST380011A już nie uda się naprawić ponieważ ulega już degradacji (parametr 05) a i tak już swoje wypracował
Pokaż jeszcze SMART drugiego dysku oznaczonego literą F
Dysk F to dysk przenośny, z nim wszystko w porządku
No szkoda, podaruje sobie to zerowanie, zobaczymy ile jeszcze pociągnie.
Dzięki za pomoc.
Ja właśnie oczyszczam kilka starych dysków i widzę, że zerowanie pomaga!
HDD Low Level Format Tool
tylko zrób kopię ważnych danych z dysku!
Pewnie, że zerowanie w niektórych przypadkach pomaga. Warto spróbować, tym bardziej, że nie ma nic do stracenia.
Z dyskiem F chyba jednak jest coś nie w porządku, bo został oznaczony przez program.
Przeleć Wiktorią w trybie erase i zobacz jaki będzie wynik skanowania (UWAGA KASUJE WSZYSTKIE DANE).
O ile od jakiś 8 lat dysk nie poszedł na śmietnik zamiast do szuflady lub na mało istotne dane.
Wystarczy nie pisać na telefonie (na tablecie wymuszać tryb komputerowy) i jest powiadomienie o odkopywaniu starych wątków.
Niestety niektóre urządzenia Apple szatkują tak bardzo stronę, że takie kwiatki czasami się dzieją.
Cóż, to konsekwencja korzystania z bardzo wielu, różnorodnych systemów i urządzeń. Daje pojęcie o ich możliwościach, pozwala zdobywać wiedzę, ale też powoduje trochę bałaganu.
Sam silnik forum, też wydaje się mieć problemy z poprawnym działaniem na niektórych urządzeniach.